2017 va fi un an cumplit. Erdogan, tot mai belicos: Turcia duce un nou „razboi de independenta” impotriva Statelor Unite

externe

Turcia duce un ‘nou razboi de independenta’, la 93 de ani de la fondarea tarii, a declarat sambata presedintele turc Recep Tayyip Erdogan in mesajul sau cu ocazia Anului Nou, transmite DPA, citata de Agerpres.

”Unitatea nationala, integritatea teritoriala, institutiile, economia, politica externa, pe scurt toate elementele care ne sustin ca stat se afla sub un atac dur”, a spus Erdogan.

”Organizatiile teroriste sunt numai fetele vizibile si instrumente in acest razboi. Noi luptam in mod esential cu puterile din spatele acestor organizatii”, a afirmat el. Seful statului turc nu a precizat insa la ce puteri face referire.

El a calificat tentativa de puci din 15 iulie drept ‘cel mai abominabil atac terorist’ din istoria Republicii Turcia.

Recent, el a acuzat SUA ca protejeaza „organizatiile teroriste”. ”Coalitia internationala condusa de SUA ne acuza pe noi ca oferim sustinere organizatiei teroriste Daesh. Dar, acum, ei ofera sustinere grupurilor teroriste, inclusiv organizatiei Daesh, si militiilor kurde YPG si PYD. Este foarte clar. Avem dovezi care s-au confirmat, cu imagini si inregistrari video”, a declarat Recep Erdogan in aceasta saptamana.

Statele Unite ale Americii au reactionat imediat dupa acuzatiile lansate de presedintele Turciei si le deziment complet, mentionand ca “acuzatiile sunt ridicole, SUA nu a sprijinit niciodata organizatiile teroriste”, conform BBC.

Purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat, Mark Toner, a declarat ca nu exista o baza reala pentru aceste acuzatii, dupa ce Erdogan a afirmat intr-o conferinta de presa ca SUA sustine de fapt organizatii precum Statul Islamic.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: