„2020 nu este 2015”. Angela Merkel NU are de gand sa mai accepte sute de mii de migranti in UE

externe

Cancelarul federal al Germaniei, Angela Merkel, este hotarata sa previna repetarea crizei refugiatilor in Europa, care a inregistrat punctul sau culminant in 2015, informeaza dpa, citata de Agerpres.

„2020 nu este 2015”, a spus Merkel in timpul forumului economic de la Berlin la care participa si premierul grec Kyriakos Mitsotakis, a carui tara se confrunta cu o crestere accelerata a numarului de sosiri de migranti dupa ce tara vecina Turcia a declarat ca si-a deschis frontierele, la 29 februarie, pentru ca acestia sa plece spre UE.

Merkel i-a asigurat pe cetateni ca politicienii organizeaza numeroase intalniri de lucru pentru a gasi o solutie la aceasta problema si a tine migratia sub control, obiectiv care pana acum nu a dezbinat statele membre ale UE.

Merkel a calificat actiunile Turciei drept „inacceptabile”.

Erdogan a anuntat pe 29 februarie ca granita Turciei cu UE este deschisa pentru migranti, ceea ce reprezinta o incalcare a acordului dintre Ankara si blocul comunitar.

Reprezentantii UE l-au acuzat in mod repetat pe presedintele turc ca vrea sa santajeze comunitatea internationala si sa foloseasca criza migrantilor in acest scop.

Mii de migranti s-au indreptat recent spre granita Turciei cu Grecia, unde trupele elene de frontiera i-au impiedicat sa treaca.

Acordul UE-Turcia din 2016 prevede ca Ankara sa previna migratia ilegala spre blocul comunitar. In schimb, UE a promis sase miliarde de euro pentru ingrijirea refugiatilor sirieni din Turcia.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: