240 de romani din Gaza asteapta la punctul de trecere Rafah sa ajunga in Egipt. Multi dintre ei sunt copii – Video

news

Rafah

240 de cetateni romani s-au deplasat la granita cu Egiptul dupa ce au solicitat autoritatilor romane sa fie evacuate din Fasia Gaza, au anuntat luni surse guvernamentale.

Romanii s-au deplasat la granita cu Egiptul, in punctul Rafah, unde asteapta deschiderea punctului de trecere catre Egipt.

Potrivit surselor citate, autoritatile romane sunt in contact cu cetatenii romani si sunt pregatite sa le ofere transportul cu autocare dupa trecerea frontierei cu Egiptul.

Guvernul roman are autocare pe teritoriul Egiptului, dupa ce romanii vor trece granita vor fi dusi la aeroport si apoi vor zbura in Romania. Zborurile vor fi de pe aeroportul din Cairo iar politia si armata egipteana va asigura protectie pentru autocare.

MAE tine legatura cu ei pe WhatsApp, pe un grup comun. Multi dintre ei sunt copii.

“Pentru cetatenii romani (…) care si-au exprimat dorinta sa paraseasca Gaza, singura solutie este parcurgerea intregului drum spre granita cu Egiptul si trecerea controlata prin punctul de trecere a frontierei dintre Gaza si Egipt, la Rafah”, a spus Dan Grecu, general in rezerva, pentru TVR.

Problemele de securitate sunt deosebit de sensibile in acea zona, a mai declarat Dan Grecu. Zona este suprapopulata prin stramutarea a sute de mii de cetateni din Gaza de Nord.

Biroul premierului israelian Benjamin Netanyahu a dezmintit luni informatiile difuzate de mass-media in legatura cu un acord de incetare temporara a focului in sudul Fasiei Gaza, la doar jumatate de ora dupa ce surse de securitate din Egiptul vecin au declarat ca un astfel de acord urma sa fie pus in aplicare, transmit EFE si Reuters.

„Nu exista in prezent niciun armistitiu si niciun ajutor umanitar in Gaza in schimbul scoaterii strainilor” din Fasie, se mentioneaza intr-o declaratie de presa a biroului lui Netanyahu.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: