„2,8 milioane de romani au apreciat interventia mea”. Maria Grapini isi lauda activitatea din Parlamentul European

politica

Europarlamentarul Maria Grapini a declarat, joi, la Consiliul Judetean Timis, in cadrul unei intalniri cu ministrul Muncii, ca a fost si „intens laudata”, nu doar criticata pentru prestatia sa de la audierea Laurei Codruta Kovesi, in Parlamentul European.

Intrebata de ce a votat impotriva lui Kovesi, Maria Grapini s-a aparat spunand ca si eurodeputatii germani au refuzat sa isi voteze propriul candidat si ca acestia nu au avut parte de la fel de multe critici din acest motiv.

„Daca dumneavoastra imi cereti sa fiu subiectiva doar pentru ca e din Romania, eu acolo alegeam in numele Comisiei LIBE a Parlamentului European, nu a Parlamentului National. Ati constatat ca eurodeputatii germani nu au fost injurati, si foarte vulgar, desi nemtii nu si-au votat propriul candidat. Ori mie mi se pare corect sa nu mi se ceara sa fiu incorecta in aprecierea unor dosare, mai ales ca stim bine situatia de aici. Doamna are niste incurcaturi”, a spus Maria Grapini, potrivit Adevarul.

De asemenea, europarlamentara a vorbit si despre incidentul de la numararea voturilor, cand Judith Sargentini i-a smuls buletinele de vot din mana, deoarece sarise peste un vot acordat lui Kovesi.

„Doamna aceea care a smuls pur si simplu buletinele este foarte suparata pe mine pentru ca este initiatoarea rezolutiei impotriva Romaniei. Mai mult, ea a cerut activarea articolului 7. In momentul in care eu am luat cuvantul pe rezolutie, si avem 2,8 milioane de romani care au apreciat acea interventie a mea, cand a vazut ca sunt in comisia de numarare a fost foarte nervoasa, dar daca va uitati la inregistrare o sa vedeti ca doamna Monica Macovei si colegul de la ALDE nu au schitat niciun gest pentru ca nu aveau de ce.

Erau 50 de buletine, numarasem 22 pentru domnul din Franta, twentytwo, i-am spus clar. Unul era anulat si unul era pentru neamt. Nici nu mai trebuia sa numaram pentru ca stiam clar ca 26 sunt ale doamnei Kovesi. De ce s-a mai numarat o data? Sa vedem daca nu mai este vreunul anulat. Doamna nu a suportat ideea ca la doamna Kovesi sa nu numere ea pentru ca a fost o sustinatoare foarte pe fata si a fost o critica a Romaniei pe filiera doamnei Macovei. Sa spuna cineva ca Grapini a vrut sa fure. E comic sa spui ca a vrut a se fura”, a declarat Maria Grapini.

Mai mult despre: ,

Comentarii: