3 ani, niciun vinovat pedepsit. Protest in Piata Victoriei de 10 august: „Tergiversarea dosarului a dus la anularea si distrugerea unor probe care nu mai pot fi recuperate”

politica

11 organizatii civice organizeaza, marti, 10 august, un in Piata Victoriei fata de tergiversarea Dosarului 10 August. „Iesim in strada sa cerem pedepsirea vinovatilor pentru represaliile din 10 august 2018, printr-o ancheta corecta, reala, in spiritul si litera legii si care sa aiba o durata rezonabila de timp!”, afirma semnatarii.

Organizatorii sunt Coruptia Ucide, Declic, Aradul Civic, Geeks for Democracy, Rezistenta Civica Galati, Voluntari in Europa, Stafeta Steagului Uniunii Europene, Evolutie in Institutie, Initiativa Romania, Insistam, Rezistenta.

Comunicatul integral:

Au trecut trei ani de cand manifestatia pasnica din 10 august 2018 – Piata Victoriei a fost spulberata cu violenta de catre autoritatile statului, cu ajutorul Jandarmeriei Romane, incalcand drepturile cetatenilor care isi manifestau in strada nemultumirea cu privire la modificarile legislative din domeniul Justitiei.

Diasporenii veniti sa protesteze in tara au fost tratati de catre statul roman cu gaze, bastoane, calomnii si manipularile de la televizor.

Sebastian Cucos, Catalin Sindile, Laurentiu Cazan, sefii Jandarmeriei care au executat represaliile, cat si colonelul Paraschiv – “dirijorul”- nu au fost pedepsiti pentru violentele pe care le-au savarsit in strada.

Lui Carmen Dan, ministrul de Interne de pe atunci, nu i-a fost atribuita nicio pedeapsa pentru folosirea Jandarmeriei ca arma in razboiul pe care il purta puterea cu protestatarii.

Legatura cu Liviu Dragnea nici macar nu a fost stabilita de catre anchetatori.

Procurorul Doru Stoica, cel care a clasat dosarul, a restituit telefoanele partilor implicate fara sa faca o perchezitie informatica. Efectul actiunii sale poate duce la neclaritatea probelor ramase si la solutionarea cazului superficial, fara ca vinovatii sa fie pedepsiti in conformitate cu actele lor.

Giorgiana Hosu, fosta sefa DIICOT, cea care a instrumentat cu rea vointa dosarul #10august, astfel incat acesta a fost clasat, s-a pensionat recent, la varsta de 49 de ani.

Astazi, dosarul #10august este redeschis, iar tergiversarea lui a dus la anularea si distrugerea unor probe care nu mai pot fi recuperate. Acesta se va intoarce la procurorii militari unde istoria ne-a invatat ca ajung sa zaca dosare istorice chiar si decenii intregi (Ex: Mineriade, Revolutie).

Iesim in strada sa cerem pedepsirea vinovatilor pentru represaliile din 10 august 2018, printr-o ancheta corecta, reala, in spiritul si litera legii si care sa aiba o durata rezonabila de timp!

VREM DREPTATE PENTRU 10 AUGUST!

HAI SI TU!

Comentarii: