30 de ani de puscarie pentru Gheorghe Dinca, criminalul din Caracal. Decizie definitiva

news

Curtea de Apel Craiova a dat, marti, sentinta definitiva in dosarul in care Ghorghe Dinca, de 70 de ani, din Caracal, a fost acuzat de uciderea a doua adolescente. Instanta a mentinut pedeapsa de 30 de ani de inchisoare stabilita de Tribunalul Olt, in septembrie 2022. Al doilea inculpat din dosar, considerat complicele lui Dinca, a fost condamnat la 12 ani de inchisoare pentru viol. Initial, la Tribunalul Olt, fusese condamnat la 7 ani de inchisoare.

Procurorii DIICOT au sustinut ca, pe 14 aprilie 2019, in jurul orelor 11:30, inculpatul a luat la ocazie o tanara de 18 ani, pe Luiza Melencu.

„Ulterior, inculpatul a transportat victima cu autoturismul, la locuinta sa din municipiul Caracal, judetul Olt, prin rapire, contrar vointei victimei, care s-a opus si a strigat dupa ajutor, aceasta fiind in imposibilitate sa coboare din autoturism intrucat fusese legata de bancheta, iar portierele si geamurile nu puteau fi deschise din interior ca urmare a modificarilor aduse de inculpat”, au sustinut anchetatorii.

Mai departe, inculpatul ar fi sechetrat victima si ar fi intretinut in mod repetat, mai multe raporturi sexuale cu acesta. Pe 17 aprilie, victima a fost ucisa.

Anchetatorii au stabilit ca inculpatul a procedat in acelasi fel in cazul unei alte tinere. Este vorba de Alexandra Macesanu, de 15 ani, din Dobrosloveni, judetul Olt.

„La data de 24.07.2019, in jurul orelor 10:00-10:15, in timp ce se afla pe raza comunei Dobrosloveni, judetul Olt, inculpatul a observat-o pe victima M.M.A., in varsta de 15 ani, si prin inducere in eroare, iar ulterior prin rapire si constrangere, manifestata prin violenta fizica si verbala, a recrutat-o, folosind un pretext fals, in sensul ca s-a oferit sa o transporte cu masina proprie, “la ocazie”, spre liceul Mihai Viteazul”, au explicat anchetatorii.

Dupa ce le-a ucis pe cele doua tinere, barbatul le-a ars cadavrele intr-un butoi metalic pe care il detinea in curtea locuintei, au mai stabilit procurorii.

In septembrie 2022, inculpatul a fost condamnat la 30 de ani de inchisoare pentru faptele comise. Sentinta a fost data de Tribunalul Olt.

Este pedeapsa maxima pe care o poate primi, conform legii, o persoana in varsta de peste 65 de ani. Un al doilea inculpat din acest dosar, un presupus complice al inculpatului, a fost condamnat la sapte ani de inchisoare. Sentinsa a fost atacata cu apel la Curtea de Apel Craiova.

Astazi, instanta a dat o sentinta definitiva in acest dosar. Judecatorii au mentinut pedeapsa maxima, de 30 de inchisoare, pentru Gheorghe Dinca. Celalalt inculpat a fost condamnat la 12 ani de inchisoare.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: