Dupa ce a primit rachete nord-coreene pentru a lupta in Ucraina, Vladimir Putin i-a oferit cadou lui Kim Kong Un o masina de fabricatie ruseasca

externe

Vladimir Putin, felicitari, dictatori, alegeri, Rusia, fraudate

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a primit in dar o masina de la presedintele rus Vladimir Putin „pentru uz personal”, a anuntat marti presa oficiala, ceea ce ar putea constitui o incalcare a interdictiei ONU la care Moscova s-a alaturat pentru a o adopta impotriva Pyongyangului.

Cele doua tari au creat legaturi mai stranse de cand Kim si Putin s-au intalnit in septembrie si s-au angajat sa promoveze schimburi in toate domeniile, in timp ce izolarea lor internationala s-a adancit din cauza razboiului Rusiei in Ucraina si a dezvoltarii de arme nucleare de catre Nord.

Automobilul de fabricatie ruseasca a fost livrat principalilor consilieri ai lui Kim de catre partea rusa pe 18 februarie, a declarat agentia oficiala de stiri KCNA, citata de Reuters.

Sora lui Kim „a transmis partii ruse multumirile lui Kim Jong Un catre Putin, spunand ca acest cadou serveste ca o demonstratie clara a relatiilor personale speciale dintre liderii de top”, a precizat KCNA.

Articolul nu a descris masina sau modul in care aceasta a fost trimisa din Rusia. Se crede ca Kim este un impatimit al automobilelor si are o colectie mare de vehicule straine de lux despre care se crede ca sunt aduse prin contrabanda.

In septembrie, in timp ce vizita statia de lansare spatiala a Rusiei din Orientul Indepartat, Kim a inspectat limuzina prezidentiala Aurus Senat a lui Putin si a fost invitat de liderul rus sa urce pe bancheta din spate.

Kim insusi a condus pana la locatie intr-o limuzina Maybach adusa la bordul unui tren special cu care a calatorit de la Pyongyang.

Acest vehicul si altele in care a fost vazut, inclusiv mai multe limuzine Mercedes, un Rolls-Royce Phantom si un vehicul utilitar sport Lexus, se incadreaza in categoria bunurilor de lux al caror export catre Coreea de Nord este interzis prin rezolutiile Consiliului de Securitate al ONU.

Schimburile dintre cele doua tari au devenit din ce in ce mai active si se crede ca Coreea de Nord furnizeaza artilerie, rachete si rachete balistice Rusiei pentru a fi folosite in razboiul impotriva Ucrainei.

Kremlinul nu a negat si nici nu a confirmat utilizarea armelor fabricate in Coreea de Nord. Coreea de Nord neaga acuzatia de livrare de arme catre Rusia, ceea ce ar reprezenta, de asemenea, incalcari ale sanctiunilor ONU.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: