444 de amenzi pentru protestele de miercuri seara. Sapte lideri AUR au primit cate 3.000 de euro amenda

news

Jandarmeria Romana a anuntat joi ca a aplicat 444 de amenzi in urma protestelor de miercuri seara. Manifestatiile au avut loc in 44 de localitati.

„Jandarmeria Romana a asigurat masurile de ordine si siguranta a participantilor la protestele care au avut loc ieri, in 44 de localitati. Permanent, pe timpul desfasurarii acestor manifestatii, echipele de dialog ale Jandarmeriei au adus la cunostinta participantilor prevederile legale in vigoare, precum si consecintele legale ale nerespectarii acestora.

Pana la acest moment, au fost aplicate organizatorilor si participantilor 444 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de peste 264.250 de lei, in principal, pentru nedeclararea manifestatiilor, desfasurarea acestora in intervalul de timp in care normele legale prevad restrictionarea circulatiei si permit deplasarea in afara locuintei pentru motive strict reglementate, precum si pentru nerespectarea masurilor de protectie sanitara.

In 10 dintre cele 44 de localitati in care au avut loc manifestatii publice, s-a depasit numarul maxim de participanti prevazut de lege, respectiv 100 de persoane.

Dreptul la libera exprimare este garantat de Constitutia Romaniei si Jandarmeria Romana va asigura masurile de ordine, astfel incat toate protestele sa se desfasoare in deplina siguranta si va interveni ferm pentru a opri toate manifestarile care tulbura ordinea publica. In continuare, vom analiza imaginile operative pentru identificarea si sanctionarea tuturor persoanelor care au incalcat legea”, a anuntat Jandarmeria intr-un comunicat de presa.

Printre cei amendati se afla sapte lideri ai AUR si senatoarea Diana Sosoaca. Toti au primit cate 3.000 de euro amenda pentru organizarea protestului violent de luni seara.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: