45 de morti! Tobosarul trupei Goodbye to Gravity a murit

news

Bilantul incendiului din Clubul Colectiv s-a agravat. Bogdan Enache, tobosarul trupei Goodbye to Gravity, s-a stins din viata. Aeronava care il transporta azi la o clinica din Elvetia a fost intoarsa din drum, pentru ca tanarul a intrat in stop cardiorespirator. Numarul deceselor a ajuns la 45.

In ultimele 24 de ore, 12 dintre raniti au pierdut lupta cu moartea. Ultimul dintre ei, tobosarul trupei Goodbye to Gravity, care a murit in aceasta seara. Enache a intrat in stop cardiorespirator in aeronava care il transporta la o clinica din Elvetia si care a fost intoarsa din drum.

Surse medicale declarau, sambata, pentru Mediafax, ca familia lui Bogdan Enache a discutat cu reprezentantii unui spital din Lyon pentru transferarea acestuia de la Spitalul de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri din Capitala, unde este internat din 30 octombrie, in stare critica. Ulterior, familia lui Bogdan Enache a vorbit la Spitalul de Arsi despre transferul acestuia in strainatate, fiind informata ca printre documentele necesare aprobarii cererii trebuie sa fie si dovada ca este asigurat in sistemul asigurarilor sociale de stat. Aceleasi surse spuneau ca Bogdan Enache nu este asigurat, astfel ca nu poate pleca in strainatate in baza formularului E112, adica nu poate beneficia de decontarea integrala de catre stat a transportului si tratamentului in strainatate, au precizat sursele citate.

Duminica, ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a declarat ca pacientii care au nevoie de tratament in strainatate vor fi transferati indiferent daca sunt asigurati sau nu, iar toate costurile aferente transportului si tratamentului vor fi suportate de catre stat.

Un numar de 21 de raniti in incendiul din Clubul Colectiv au fost transferati, pana duminica la amiaza, din spitalele din Capitala in clinici din Belgia, Olanda, Austria, Israel si Germania, potrivit unui bilant al Ministerului Sanatatii transmis la solicitarea Mediafax. Conform sursei citate, au fost transferati opt pacienti in spitale din Belgia, cate doi in clinici din Austria si Israel, iar unul in Germania. De asemenea, opt raniti au fost transportati la unitati medicale din Olanda, doi dintre acesta decedand, unul in ambulanta spre spital si un altul la spitalul din Rotterdam.

Bilantul persoanelor decedate in tragedia de la Colectiv a ajuns la 44, dupa ce duminica au murit trei persoane, iar sambata alte noua, doua dintre acestea in Olanda. In spitalele din Capitala erau internati, duminica la amiaza, 95 de raniti in incendiul din Colectiv, dintre care 36 in stare grava si critica, iar 57 stabili.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: