news

5 morti in urma unui accident rutier in Teleorman. Un TIR a intrat peste un microbuz plin cu pasageri

Cinci persoane au murit si trei au fost ranite intr-un accident produs in noaptea de duminica spre luni in localitatea Draganesti Vlasca, fiind activat planul rosu.

„Azi-noapte, la ora 01.52, pe numarul unic pentru apeluri de urgenta 112, salvatorii teleormaneni au fost alertati de producerea unui grav accident rutier pe raza localitatii Draganesti Vlasca, intre un microbuz in care se aflau opt persoane si un autotren ce transporta produse electrocasnice. Avand in vedere numarul persoanelor implicate, pentru gestionarea misiunii de raspuns, la nivelul judetului a fost activat Planul Rosu de Interventie, incepand cu ora 02.10”, precizeaza ISU Teleorman.

La fata locului s-au deplasat sase echipaje de pompieri, cu o autospeciala de descarcerare grea, o masina de stingere cu apa si spuma, trei ambulante SMURD si o autospeciala de transport personal si victime multiple (ATPVM), din cadrul SAJ Teleorman cinci echipaje medicale si mai multe echipaje de politie.

„Sosite la locul producerii evenimentului, fortele de interventie au constatat ca dintre cei opt pasageri ai microbuzului, trei prezentau leziuni incompatibile cu viata, doi se aflau in stare grava iar alti trei erau incarcerati, cu multiple traumatisme. Cu ajutorul accesoriilor de descarcerare, victimele au fost eliberate rapid din caroseria deformata si predate echipajelor medicale”, adauga sursa citata.

Patru dintre cele opt victime au fost transportate la spital, in stare comatoasa, cu multiple traumatisme, iar una a fost asistata medical la fata locului. Soferul autotrenului, constient si cooperant, fara leziuni grave, a refuzat transportul la spital. La ora 03.00, planul rosu de interventie a fost dezactivat.

Potrivit IPJ Teleorman, bilantul final al accidentului a fost de cinci morti si trei raniti.

„In urma impactului, cinci persoane si-au pierdut viata, iar alte trei au suferit vatamari (…). Ambii conducatori auto au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatul indicand faptul ca, la momentul producerii accidentului, niciunul nu se afla sub influenta alcoolului. Politistii au intocmit dosar penal si efectueaza cercetari in vederea stabilirii cauzelor si mecanismului producerii evenimentului rutier”, informeaza IPJ Teleorman.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Israelul a lovit o tabara de refugiati din centrul Fasiei Gaza. Cel putin 31 de morti

Lovituri aeriene israeliene au provocat, duminica dimineata, moartea a cel putin 31 de persoane in…

19 minute ago

Cod galben de ploi si grindina in mai multe zone din tara. Ciclonul care a facut ravagii in vestul Europei ameninta si Romania

Ciclonul care a lovit Europa se apropie de Romania, dar vestea buna este ca acesta…

O oră ago

Razboi hibrid. Rusia a alimentat tensiunile din Noua Caledonie, Franta si-a trimis acolo trupele de elita – Video

Parisul a trimis unitati de elita in Noua Caledonie pentru a recupera drumul de la…

2 ore ago

Doua rachete rusesti au lovit, astazi la pranz, un centru de recreere de langa Harkov. Cel putin cinci civili morti si 16 raniti

Cel putin cinci persoane au fost ucise si 16 ranite, duminica, intr-o zona de recreere…

2 ore ago

Flota ruseasca a Marii Negre, lovita din nou. Ucrainenii au distrus dragorul „Kovrovets”

Inca o nava a Flotei Marii Negre a Federatiei Ruse a fost atacata, relateaza site-ul…

2 ore ago