A venit si randul nostru. 60 de REFUGIATI, toti barbati tineri si singuri, au patruns in Romania

news

Politistii din cadrul Sectorului Lunga al Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara au depistat sambata 60 de imigranti care intentionau sa intre ilegal in Romania, pe jos, acestia fiind dusi la sediul Politiei de Frontiera Jimbolia.

”In data de 16.01.2016, in jurul orei 01,45, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Lunga au observat, cu ajutorul sistemului de termoviziune, un grup de persoane care se deplasa pe jos, pe camp, dinspre frontiera spre interiorul tarii. Imediat, mai multe patrule de interventie si supraveghere a frontierei de stat au intervenit, grupul fiind interceptat in apropierea frontierei pe directia localitatii Comlosu Mic”, a precizat Roxana Costache, purtator de cuvant al Politiei de Frontiera Timisoara.

Potrivit acesteia, grupul de imigranti a fost preluat si transportat la sediul Sectorului Politiei de Frontiera Jimbolia, in vederea cercetarilor.

Din primele verificari a reiesit ca imigrantii — barbati cu varste cuprinse intre 20 si 40 de ani — sunt din Pakistan, Irak, Afganistan, Somalia si Maroc.

Au fost contactate autoritatile de frontiera sarbe in vederea cercetarii in comun a evenimentului si punerii in aplicare a acordului de readmisie, se mai arata in comunicat.

Dispozitivul de supraveghere a frontierei de stat a fost intarit conform planului comun de actiune pe linia prevenirii si combaterii migratiei ilegale, potrivit sursei citate.

Momentan toti refugiatii sunt adapostiti intr-o cladire ce dispune de toate facilitatile si sunt paziti de jandarmi pentru a evita orice fel de incidente.

Autoritatile romane discuta in acest moment cu cele din Serbia pentru a se stabili traseul imigrantilor, iar dispozitivul de intarire a supravegherii la frontiera a fost intarit.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: