externe

66 de migranti clandestini, salvati de marina franceza in Canalul Manecii

In total, 66 de migranti, printre care femei si copii, care incercau sa traverseze Canalul Manecii, au fost salvati miercuri de Franta, scrie AFP, citata de Agerpres.

Miercuri dimineata, serviciile de salvare au fost „informate de semaforul de la Dieppe ca o ambarcatiune cu migranti se afla in largul coastelor Dieppe”. O vedeta de coasta a jandarmeriei maritime „a venit in ajutorul ambarcatiunii, in dificultate, in cursul dupa-amiezii”.

Echipajul a recuperat „66 de naufragiati, printre care femei si copii”, a precizat prefectura maritima.

Naufragiatii au fost apoi „debarcati in portul Dieppe, unde au primit ingrijiri din partea serviciilor de salvare terestra si politiei de frontiera”. Ei au fost gazduiti intr-o sala de sport.

„Serviciile de stat examineaza caz cu caz situatiile administrative ale migrantilor. Trei persoane au fost deja retinute de politia nationala si plasate in arestul politiei, suspectate de a fi traficanti de persoane”, a indicat prefectura intr-un comunicat.

Intre timp, in Regatul Unit, primii migranti susceptibili de a fi deportati in Rwanda au fost arestati si plasati in detentie, a anuntat miercuri guvernul britanic, prim-ministrul Rishi Sunak salutand un nou pas in aplicarea unei masuri emblematice a politicii sale migratorii.

Guvernul conservator a promis ca va pune capat traversarilor Canalului Manecii de catre migrantii clandestini. Peste 7.500 de persoane au ajuns pe teritoriul britanic la bordul unor ambarcatiuni de la inceputul lui 2024, un record istoric pentru primele patru luni ale anului.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

America va avea un nou 6 ianuarie? Donald Trump si aliatii sai se pregatesc deja sa conteste o eventuala infrangere la alegerile din noiembrie

Donald Trump si aliatii sai pregatesc terenul pentru a contesta o eventuala infrangere in noiembrie,…

15 minute ago

Directorul uneia dintre cele mai temute inchisori din Columbia, asasinat dupa ce fusese amenintat cu moartea de catre detinuti

Directorul inchisorii La Modelo, una dintre principalele unitati penitenciare din Columbia, a fost asasinat joi…

29 de minute ago

Traficant de droguri roman, arestat in Spania, odata cu „cea mai mare captura de metamfetamina din istoria tarii”

Politia spaniola a declarat joi ca a confiscat 1,8 tone de metamfetamina de cristal pe…

45 de minute ago

Dupa tentativa de asasinare a premierului slovac Fico, si omologul sau polonez, Donald Tusk, a primit amenintari cu moartea

Premierul polonez Donald Tusk a scris joi pe X ca a primit amenintari cu moartea…

O oră ago