„7 moduri de a te UMILI singur in Romania” – Sfaturi pentru turisti intr-o publicatie din SUA:

life

O publicatie online din SUA a realizat un top al lucrurilor pe care un strain nu ar trebui sa le faca in Romania, pentru ca altfel s-ar face de ras.

Iata cele sapte lucruri pe care ar trebui sa le evite strainii in Romania, potrivit matador.com.

1. Sa fii vegetarian.

Desi acest lucru este acceptabil in anumite cercuri din Bucuresti, nu te astepta sa gasesti o mancare preparata in casa fara macar o urma de porc. Daca intentionezi sa locuiesti la cineva acasa in Romania, asigura-te ca macar ti-ai informat in avans gazdele despre nevoile tale dietetice, altfel lucrurile pot deveni jenante.

2. Sa pornesti de la premiza ca romanii vor sa insele sistemul de asigurari sociale din tara ta.

Realizezi ca The Daily Mail nu e chiar un model de integritate jurnalistica, nu? Ar trebui sa stii ca Romania are o problema cu exodul inteligentei – cei tineri si destepti aleg adesea sa traiasca si sa lucreze peste hotare, unde gasesc un standard de viata mai mare si salarii mai bune.

Asta inseamna ca sunt foarte multi romani in industria IT si in sistemul de sanatate din alte tari. Insa, din pacate, fotografia unui profesionist din clasa de mijloc atasata unui articol ce prezice o goaznica invazie nu va vinde prea multe ziare.

3. Sa nu bei alcool.

Vinul, berea si tuica fac parte aici din viata de zi cu zi. Berea si vinul sunt bauturile care acompaniaza cel mai adesea mancarurile, iar tuica e prilej de petrecere si socializare.

4. Sa consideri ca romanii sunt slavi.

Din cauza unei istorii ciudate, Romania a ramas o insula de latinitate intr-o mare de slavi, si se identifica ca atare.

5. Sa asociezi romanii cu tiganii.

Nu, la naiba. Chiar daca obiectiv e de inteles pentru un vorbitor de engleza neinitiat, pentru ca „Roma” suna putin ca „Romanian”, ignoranta nu te va salva de la a parea un prost daca spui asta in fata romanilor.

6. Sa crezi ca Romania si Rusia sunt interschimbabile la nivel cultural, din cauza comunismului sau a filmului Eurotrip sau ceva.

Ai putea inlocui Romania cu orice alta tara europeana fosta comunista si ar fi acelasi lucru, totusi oamenii nu inteleg ca aceste tari au avut istorii lungi si stralucite, cu limbaje si culturi distincte, secole inaintea comunismului sau a invaziei sovietice. Puneti mana pe o carte.

7. Sa consideri ca toata lumea merge cu calul si caruta.

Chiar daca mai vad asta prin Bucuresti din cand in cand (e atat de neobisnuit incat ma intind sa vad mai bine), aproape toata lumea din zonele urbane foloseste metode obisnuite de transport. Calul si caruta sunt mijloace de transport in zonele rurale. E destul de greu sa cresti un cal la bloc.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: