externe

75.900 de euro, atat primesc familiile soldatilor din Rosgvardia care sunt ucisi in Ucraina. Decret semnat de Putin

Familiile soldatilor din Garda Nationala rusa (Rosgvardia) care si-au pierdut viata in Ucraina sau in Siria vor primi o compensatie de 5 milioane de ruble (75.900 de euro la cursul actual), conform unui decret semnat luni de presedintele rus Vladimir Putin, transmite AFP, citata de Agerpres.

„In cazul decesului militarilor care au servit in Garda Nationala si care au luat parte la operatiunea speciala (in Ucraina) sau au indeplinit misiuni speciale in Siria, membrii familiilor lor vor primi o indemnizatie de 5 milioane de ruble”, se afirma in acest decret aparut pe portalul oficial de informatii juridice.

In aprilie, un decret similar fusese semnat deja de presedintele rus vizandu-i pe granicerii aflati la post la frontiera cu teritoriul ucrainean, precum si pe „voluntarii” decedati in cadrul ofensivei ruse in Ucraina.

Rosgvardia a fost creata in 2016. Avand misiunea sa se ocupe de sarcini care revin in mod normal fortelor antirevolta si unitatilor de elita ale politiei, precum mentinerea ordinii publice, aceasta este subordonata direct presedintelui rus.

Responsabilii rusi sunt foarte discreti cu privire la numarul mortilor din cadrul Rosgvardia in cursul ofensivei ruse in Ucraina si in Siria. La sfarsitul lunii martie, Ministerul rus al Apararii anuntase ca 1.351 de soldati rusi fusesera ucisi pe teritoriul ucrainean, insa expertii si responsabilii occidentali estimeaza numarul real ca fiind mult mai ridicat.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Volodimir Zelenski avertizeaza: „Rusia ar putea declansa o ofensiva puternica asupra Ucrainei, in mai sau iunie”

Presedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a dezvaluit intr-un interviu acordat postului de televiziune american CBS News,…

42 de minute ago

Ministerul Apararii confirma: „Elemente ale unei posibile drone, identificate in Insula Mare a Brailei”

O drona militara, cel mai probabil ruseasca, s-a prabusit pe Insula Mare, la 8 km…

O oră ago

Serviciile secrete franceze recomanda anularea ceremoniei de deschidere a Olimpiadei de la Paris din cauza amenintarii unor atacuri teroriste

Jocurile Olimpice de vara, care vor avea loc anul acesta la Paris, ar putea incepe…

2 ore ago

Campania de raspandire de informatii false despre Kate, printesa de Walles, dirijata de inalti responsabili de la Kremlin

Conturile de socializare legate de o importanta campanie de dezinformare rusa au profitat din plin…

2 ore ago