„80% dintre promisiunile guvernarii PSD, NEINDEPLINITE” – Ponta, desfiintat punct cu punct

politica

Aproape 80% din programul guvernului PSD – Ponta este neindeplinit dupa aproape patru ani in functie, iar restul, cu rezultate incerte, sustine prim-vicepresedintele PNL, Catalin Predoiu, care a dat publicitatii un tabel in care prezinta stadiul realizarii promisiunilor din programul guvernului. Din 159 de promisiuni concrete, sunt realizate doar 14%, desi suntem la finalul de mandat, constata liderul liberal.

„Domnul V. Ponta a prezentat in direct la televiziunea prietenului sau, dl Ghita, o enumerare a succeselor Guvernului sau: 6 promisiuni electorale ale guvernarii sale – 6 indeplinite, deci o rata de succes de 100% – dupa model nord-coreean”, afirma, ironic, prim-vicepresedintele PNL, citat de Digi24.

„In realitate, programul de guvernare PSD – Ponta contine 159 de promisiuni, dintre care:

23 de promisiuni au fost indeplinite (14,5%);

127 de promisiuni au fost “uitate” sau s-au dovedit a fi minciuni grosolane (79,9%);

9 promisiuni sunt fie in curs de indeplinire, fie au fost indeplinite de guvernul anterior, fie nu intra in atributiile Guvernului, fie au fost indeplinite doar partial (5,6%)”, arata Catalin Predoiu.

El enumera in continuare zece exemple de esecuri ale guvernarii Victor Ponta.

1) risipirea si furtul banilor publici (vezi de ex. cazul Turceni devalizat de avocati)

2) blocajul sau dezorganizarea institutionala in administratie (azi toate ministerele si agentiile stau, nimeni nu mai face nimic, administratia este paralizata)

3) esecul total al unor reforme majore (de ex., legea descentralizarii administrative)

4) stoparea unor reforme majore (de ex., sistemul sanitar, al educatiei, al companiilor de stat si al administratiei centrale si locale, dezastru la fondurile europene)

5) esecul constructiei de autostrazi (niciun metru de autostrada contractat in mandatul V. Ponta, cele construite se surpa)

6) esecul relansarii capitalului autohton (vezi numarul de falimente in mandatul V. Ponta)

7) esecul cresterii investitiilor straine (vezi prabusirea lor in mandatul V. Ponta)

8) esecul relansarii pietei muncii si diminuarii somajului (vezi cresterea numarului de someri, in special in randul tinerilor)

9) esecul prevenirii coruptiei in propriul guvern (vezi numarul ministrilor inculpati si condamnati)

10) esecul apararii si promovarii intereselor noastre economice acasa sau in strainatate (vezi cazul Rompetrol).

„Pentru multi, de la cei cativa oameni cheie in statul roman care l-au promovat si sprijinit in momente esentiale, pana la fostii parteneri politici si electorat, V. Ponta si guvernul PSD sunt un pariu pierdut si o iluzie dezumflata. Dar cel mai grav lucru in prezent este faptul ca ne propune, din nou – deja-vu 2008 – un model economic riscant, axat pe crestere de deficit, cheltuieli bugetare exagerate si consum”, conchide fostul ministru al justitiei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: