news

829 de cazuri noi, 88 decese. Rata de incidenta in Capitala este de 0,81 la mia de locuitori

Un numar de 829 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost inregistrate in ultimele 24 de ore, fiind efectuate peste 43.000 de teste, a informat, miercuri, Grupul de Comunicare Strategica.

Un numar de 88 decese – 43 de barbati si 45 de femei – la pacienti infectati cu noul coronavirus au fost raportate in ultimele 24 de ore.

Persoanele decedate erau internate in spitalele din judetele Alba, Arad, Arges, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Botosani, Buzau, Brasov, Caras-Severin, Calarasi, Cluj, Constanta, Covasna, Dambovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomita, Iasi, Ilfov, Maramures, Mehedinti, Mures, Neamt, Olt, Satu Mare, Salaj, Sibiu, Timis, Vaslui, Vrancea si din Bucuresti.

Au fost raportate 17 decese anterioare intervalului de referinta, survenite in judetele Brasov, Galati, Giurgiu, Mures, Neamt, Vaslui, inregistrate in luna octombrie – cinci, in noiembrie – zece si in decembrie 2021 – doua.

Dintre cele 88 decese, unul a fost inregistrat la categoria de varsta 0-9 ani, doua la categoria 30-39 ani, doua la categoria 40-49 ani, sase la categoria de varsta 50-59 ani, 21 la categoria 60-69 ani, 27 la categoria 70-79 ani si 29 la peste 80 ani.

Conform GCS, 85 dintre decesele inregistrate sunt ale unor pacienti care au prezentat comorbiditati, 3 pacienti decedati nu au inregistrat comorbiditati.

Din totalul de 88 de pacienti decedati, 75 erau nevaccinati si 13 vaccinati. Cei 13 pacienti decedati vaccinati aveau varste cuprinse intre grupele de varsta 40-49 ani si peste 80 de ani. Toti pacientii vaccinati care au decedat prezentau comorbiditati.

De la inceputul pandemiei, 57.935 de persoane diagnosticate cu infectia cu SARS-CoV-2 au decedat.

Rata de incidenta a COVID-19 calculata la 14 zile pentru Bucuresti este, miercuri, de 0,81 cazuri la mia de locuitori, in scadere fata de ziua precedenta, potrivit Directiei de Sanatate Publica.

Marti, incidenta COVID-19 in Bucuresti a fost de 0,85 cazuri la mia de locuitori.

Cea mai mare rata de infectare cu SARS-CoV-2 in Capitala a fost atinsa pe 22 octombrie – 16,54 cazuri la mia de locuitori.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Ilie Nastase: „O sustin pe doamna Firea, a mai fost la primarie, stie ce face” – VIDEO

Dupa ce a fost el insusi in 1996 candidatul PSD  (pe atunci PSDR) la primaria…

5 minute ago

Cine este Mohammad Mokhber, noul presedinte al Iranului

Iata cateva date cheie despre Mohammad Mokhber, 68 de ani, primul vicepresedinte al Iranului care,…

20 de minute ago

Alegeri scumpe la Vaslui: primarul din comuna Pogonesti a alocat 7.000 de euro doar pentru hartia igienica si sapunul din cele doua sectii de votare

Consilierii locali din comuna vasluiana Pogonesti urmeaza sa dezbata si sa voteze in sedinta de…

35 de minute ago

Scriitorul care a vrut sa-l ucida pe premierul slovac Fico nu a actionat singur: la doua ore dupa incident cineva a sters toate mesajele sale de pe internet

Potrivit ministrului de Interne de la Bratislava, echipa care investigheaza cazul va cerceta si daca…

O oră ago

Scriitorul Salman Rushdie: „Daca ar exista un stat palestinian, ar fi ca un stat taliban, condus de Hamas”

Salman Rushdie, autorul americano-britanic care a supravietuit la limita unui atentat comis in 2022 de…

O oră ago