Peste 100 de perchezitii pentru prejudicii de peste 7 milioane de lei aduse statului. Comunicatul Politiei

news

Politisti specializati au efectuat, in ultima saptamana, 110 de perchezitii, in cadrul unor dosare penale intocmite pe numele unor persoane banuite de infractiuni economice, fiind instituite masuri asiguratorii in valoare de aproape 8 milioane de lei si indisponibilizate bunuri in valoare totala de peste 2 milioane de lei.

Potrivit unui comunicat al IGPR transmis duminica, in perioada 10 – 16 martie, sub coordonarea Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice a Inspectoratului General al Politiei Romane, politistii au pus in aplicare 58 de mandate de aducere.

Fata de 215 persoane s-a dispus continuarea urmaririi penale, fiind luate masuri preventive fata de 22 dintre acestea (6 retinute, 2 arestate preventiv si 14 sub control judiciar).

De asemenea, au fost ridicate, in vederea confiscarii, 657.651 de tigarete, 452 de kg. de tutun si 173 de litri de alcool.

Astfel pe 14 martie, politistii Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, sub supravegherea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, au efectuat 12 perchezitii domiciliare in municipiul Bucuresti si in judetul Constanta, intr-un dosar privind savarsirea unor infractiuni de evaziune fiscala si spalarea banilor, in domeniul consultantei si a lucrarilor de constructie.

Din cercetari a rezultat ca persoanele in cauza ar fi inregistrat in evidentele contabile cheltuieli care nu au avut la baza operatiuni economice reale, in scopul sustragerii de la plata taxelor si impozitelor datorate statului.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la 7.000.000 de lei, in cauza fiind dispusa instituirea sechestrului asigurator cu privire la toate bunurile mobile si imobile ale persoanelor cercetate, pana la concurenta sumei de aproximativ 7.000.000 de lei.

De asemenea, a fost dispusa masura controlului judiciar pentru 60 de zile, fata de trei persoane, se mai arata in comunicat.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: