China isi face cunoscuta pozitia fata de atacul coordonat de SUA impotriva Siriei. Reactii dure de la Beijing

externe

china, partidul unic

Beijingul considera ca atacul desfasurat de SUA, Marea Britanie si Franta impotriva Siriei reprezinta o incalcare a normelor de drept international si indeamna toate partile implicate sa initieze un dialog, a transmis Ministerul de Externe al Chinei, relateaza agentia Reuters, citata de Mediafax.

Hua Chunying, purtatorul de cuvant al Ministerului chinez de Externe, a declarat ca Beijingul se opune utilizarii fortei pe arena internationala si a adaugat ca orice actiune militara efectuata fara acordul Consiliului de Securitate al ONU incalca principiile de baza ale dreptului international.

O alianta formata din SUA, Marea Britanie si Franta a lansat, sambata dimineata (ora 4.00 in Romania), un atac cu rachete de croaziera in Siria, cu scopul declarat de a sanctiona regimul Bashar al-Assad pentru atacul chimic comis la periferia orasului Damasc. Anuntul bombardamentului a venit de la presedintele SUA, Donald Trump, intr-o declaratie de la Casa Alba, in care preciza ca a ordonat armatei Statelor Unite lansarea unor „bombardamente punctuale” asupra unor tinte asociate capabilitatilor de arme chimice ale „dictatorului” Bashar al-Assad. Presedintele american avertizase inca de miercuri ca Statele Unite vor ataca Siria in urma unui atac chimic atribuit Administratiei Bashar al-Assad. Regimul aflat la conducere in Siria, precum si Rusia au negat insa orice implicare acuzand ca este o inscenare, un pretext pentru o operatiune militara.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: