9.000 de lei pensie pentru un fost colonel de Securitate: „Am pazit tara, nu-i treaba ta”

news

Jurnalistul Sebastian Oancea ofera un nou exemplu despre nivelul pensiilor speciale atins in Guvernarea PSD. Un fost ofiter al Securitatii comuniste are o pensie de 9.000 de lei.

„Tre sa va povestesc ce-am patit azi, la banca. Coada de 6 persoane la bancomat, inauntru, ca afara era defect. Un pensionar se chinuia de un sfert de ora sa scoata bani iar functionara, foarte amabila, se ofera sa-l ajute. Cat vreti sa scoateti? intreaba fata. 4 mii de lei zice mosul. Pai nu puteti sa scoateti patru mii, aveti limita de 3 mii pe zi. Mosul se enerveaza si zice: nu, domnisoara, eu am luat azi pensia si am nevoie de 4 mii de lei. Uitati, zice fata, aveti 9 mii de lei acum, scoateti 3 mii si mai veniti maine sa scoateti inca o mie.

Un nene din spate intreaba: da’ unde ai lucrat mata de ai 9 mii de lei pensie? Mosul zice: am fost colonel in Securitate, am pazit tara, nu-i treaba ta. Evident ca nu m-am putut abtine si i-am zis: si crezi mata ca daca ai fost colonel la Secu, sare bancomatu-n aer sau se preda si-ti da banu’?

Evident ca mosul mi-a aruncat o privire din aia pe sub ochelari, a luat casul gros si a intins-o” a relatat Sebastian Oancea.

Unul din abuzurile legislative ale ultimelor guverne PSD sint pensiile speciale. Acestea au fost legiferate progresiv, cuprinzind tot mai multi beneficiari din tot mai multe categorii sociale. Printre arhitectii unui proiect de lege din 2015, care a dat liber pensiilor de lux, este chiar celebrul „alta-ntrebare”, fostul ministru al Justitiei, Florin Iordache, arata o analiza Deutsche Welle din luna octombrie.

Conform Institutului National de Statistica, in momentul de fata 161.000 de pensionari care au lucrat in MAI, MApN si SRI beneficiaza de pensii speciale, dar datele statistice nu precizeaza citi pensionari de lux primesc lunar peste 10.000 de lei, intrucit pensiile fostilor lucratori in SRI nu sint la vedere. Lor li se adauga 3.800 de magistrati care primesc, in medie, 18.000 de lei pe luna, si 1.400 de persoane care au lucrat in aviatia civila, cu o pensie medie de 11.000 de lei.

Mai mult despre: ,


Comentarii: