Si Dancila isi contrazice propriul program legislativ. Declaratii ale premierului privind Pilonul II de pensii

news

Premierul Viorica Dancila a declarat luni ca exclude faptul ca Guvernul ar putea desfiinta Pilonul II de pensii.

„Exclud faptul ca am putea desfiinta Pilonul II de pensii (…) Se va face o analiza la Ministerul Muncii legata de de Pilonul II de pensii, dar nu se va desfiinta Pilonul II de pensii”, a declarat Dancila.

Programul legislativ al Guvernului pe 2018 include intre altele, ca „prioritate legislativa”, un „proiect de lege privind reglementarea pensiilor obligatorii administrate privat (Pilonul II)”, cu precizarea ca in perioada 1 iulie – 31 decembrie contributiile aferente acestuia vor fi suspendate, a anuntat agentia Mediafax.

Potrivit documentului, contributiile CAS (respectiv contributiile de asigurari sociale aferente pensiei) „sunt incasate integral la buget”, cu „suspendarea contributiilor in perioada 1.07 – 31.12.2018”. In prezent, din sumele CAS pentru Pilonul I (sistemul pensiilor administrate de stat) se directioneaza automat 3,7% catre Pilonul II.

Informatiile legate de suspendarea platilor la Pilonul II de pensii au fost doar scenarii de discutii publicate din greseala, iar autoritatile dau asigurari ca nu se va intampla asa ceva de la 1 iulie, a declarat, luni,  Ion Ghizdeanu, presedintele Comisiei Nationale de Prognoza (CNP).

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: