Reactia conducerii DNA dupa ce procurorul Lucian Onea a demisionat din fruntea DNA Ploiesti

news

Lucian Onea a demisionat din functia de procuror sef al DNA Ploiesti, „pentru a nu afecta credibilitatea si prestigiul institutiei”, dupa ce a fost audiat la Parchetul General referitor la acuzatiile aduse de fostul deputat PSD Vlad Cosma impotriva sa, anunta Directia Nationala Anticoruptie.

„Procurorul sef al Serviciului teritorial Ploiesti Lucian Onea a transmis conducerii institutiei o cerere de eliberare din functia de conducere pe care o detine, avand in vedere situatia ivita ca urmare a anchetei demarate impotriva sa, pentru a nu afecta credibilitatea si prestigiul institutiei si pentru a nu crea o vulnerabilitate la nivelul Serviciului Teritorial Ploiesti.

In cererea mentionata, acesta apreciaza ca acuzatia care ii este adusa, de participatie improprie la complicitate la infractiunea de inducere in eroare a organelor judiciare in dosarul aflat pe rolul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie este total nefondata si nu are corespondent in realitate”, a transmis DNA marti seara.

Cererea sefului DNA Ploiesti a fost transmisa Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

Lucian Onea a fost audiat marti la Parchetul instantei supreme dupa ce Vlad Cosma, fost deputat PSD, l-a acuzat de falsificare de probe in dosarul in care apar numele fostului premier Victor Ponta si cel al fostului deputat PSD Sebastian Ghita.

Cosma a sustinut ca seful DNA Ploiesti si fostul procuror Mircea Negulescu l-au determinat sa depuna in dosar liste falsificate continand datele de identificare ale unor alegatori din Republica Moldova.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: