news

95% din familiile vulnerabile nu pot acoperi nevoile de baza ale copiilor, potrivit unui sondaj publicat de Organizatia Salvati Copiii Romania

Pe fondul crizei economice din ce in ce mai apasatoare, 95% din familiile vulnerabile nu pot satisface nevoile de baza ale copiilor, indica un sondaj publicat luni de Organizatia Salvati Copiii Romania, potrivit Rador.

Printre nevoile de baza ale copiilor care nu pot fi asigurate se numara medicamentele sau consultatiile medicale pentru probleme de sanatate, alimente sau alte bunuri, dar si cheltuielile legate de educatie.

Peste o treime dintre gospodariile cuprinse in esantionul constituit pentru sondaj au trei sau mai multi copii, iar mai mult de 10%, cinci sau mai multi.

Aproape toate familiile cuprinse in studiu au au spus ca sursele de venit sunt alocatiile copiilor, indemnizatiile, bursele si ajutoarele sociale.

Aproape 20% dintre familii primesc sume de bani de la rudele care muncesc in strainatate, iar o treime se bazeaza si pe venituri din munca ocazionala, dar nici asa nu se acopera minimul necesar.

Astfel, in conditiile unor venituri insuficiente, parintii sunt nevoiti sa renunte la utilitati si alimente, fapt care afecteaza copiii.

Si cheltuielile cu educatia si sanatatea celor mici sunt diminuate de multe ori, pentru a face fata valului de scumpiri.

De aceea, de Ziua Internattionala a Drepturilor Copilului, care s-a sarbatorit pe 20 noiembrie, Organizatia Salvati Copiii Romania le-a recomandat autoritatilor sa identifice si sa aplice de urgenta masuri prin care sa se asigure ca impactul crizei economice nu va afecta copiii care deja se confrunta cu vulnerabilitati.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

4 mai, Ziua Nationala a Inimii. Bolile cardiovasculare, principala problema de sanatate in Europa

In fiecare an, in 4 mai, este aniversata Ziua Nationala a Inimii. A fost instituita…

22 de minute ago

Cum va fi vremea de Paste? Vreme calda, dar cer inorat si ploi izolate

In zilele care vor urma, in anumite regiuni ale tarii, mai ales in prima zi…

55 de minute ago

Operatiunea „Podul Crimeii”. Moscova dezvaluie ca ucrainenii au folosit combustibil solid de racheta in atacul asupra podului

Ziarul rusesc Kommersant, citand surse din cadrul investigatiei, a dat publicitatii modul in care fortele…

11 ore ago

Oferta educationala din partea militiei houthi: Studentii suspendati din cauza protestelor la universitatile americane isi pot continua studiile la Universitatea din Sanaa

Militia houthi din Yemen, aliniata cu Iran, care a perturbat transportul mondial pentru a-si manifesta…

13 ore ago

Oficiali ai Hamas si directorul CIA se vor intalni cu mediatorii egipteni pentru a discuta cea mai recenta propunere pentru un armistitiu

O delegatie a gruparii militante palestiniene Hamas se va afla, sambata, la Cairo, a declarat…

13 ore ago

ONU trage un semnal de alarma cu privire la noi legi din Spania care ar putea reabilita epoca Franco

Noile legi propuse de guvernele de coalitie regionala de dreapta si de extrema dreapta din…

13 ore ago