externe

A ajuns Inteligenta Artificiala sa controleze armele nucleare? Mesaj ingrijorator al SUA, americanii cer Rusiei si Chinei sa declare ca numai oamenii decid in privinta armelor nucleare

Un inalt oficial american a cerut joi Chinei si Rusiei sa se alature declaratiilor Statelor Unite si ale altor tari ca numai oamenii, si niciodata inteligenta artificiala, vor lua decizii cu privire la desfasurarea armelor nucleare, relateaza Reuters.

Oficialul Departamentului de Stat pentru controlul armelor, Paul Dean, a declarat intr-un briefing online ca Washingtonul si-a luat un „angajament clar si puternic” ca oamenii detin controlul total asupra armelor nucleare, adaugand ca Franta si Marea Britanie au facut acelasi lucru.

„Am saluta o declaratie similara din partea Chinei si a Federatiei Ruse”, a spus Dean, secretar adjunct principal al Biroului pentru Controlul Armelor, Descurajare si Stabilitate. „Credem ca este o norma extrem de importanta de comportament responsabil”, a spus el, referindu-se la cei cinci membri permanenti ai Consiliului de Securitate al Natiunilor Unite.

Remarcile lui Dean vin in momentul in care administratia presedintelui american Joe Biden incearca sa aprofundeze discutii separate cu China atat cu privire la politica privind armele nucleare, cat si la dezvoltarea inteligentei artificiale.

Raspandirea tehnologiei inteligentei artificiale a aparut in timpul discutiilor ample dintre secretarul de stat al SUA Antony Blinken si ministrul de externe al Chinei Wang Yi, la Beijing, pe 26 aprilie.

Cele doua parti au convenit sa desfasoare primele discutii bilaterale cu privire la inteligenta artificiala in urmatoarele saptamani, a declarat Blinken, adaugand ca vor face un schimb de opinii cu privire la cel mai bun mod de a gestiona riscurile si siguranta din jurul acestei tehnologii.

Ca parte a normalizarii comunicatiilor militare, oficialii americani si chinezi au reluat discutiile privind armele nucleare in ianuarie, dar negocieri oficiale pentru controlul armelor nu sunt asteptate prea curand.

China, care isi extinde capacitatile de armament nuclear, a cerut in februarie ca cele mai mari puteri nucleare sa negocieze mai intai intre ele un tratat de interzicere a primei lovituri cu o astfel de arme impotriva celorlalte.

Foto: Deposit Photos

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Israelul confirma ca doi dintre muncitorii thailandezi luati ostatici de Hamas pe 7 octombrie au fost ucisi

Armata israeliana a anuntat joi ca doi thailandezi, muncitori agricoli dintr-un kibbutz atacat de Hamas…

26 de minute ago

Revolta a politistilor, cum sunt amenintati de interlopi din Prahova: „Dai de belea cu mine daca ma mai deranjezi pana la 10 seara” – Video

Imagini revoltatoare ale modului in care doi politisti sunt amenintati de un grup de interlopi…

8 ore ago

Inteligenta Artificiala, antrenata cu episoade din „Prietenii tai” si „Teoria Big Bang” pentru a invata sa detecteze sarcasmul

Nu conteaza ca poate trece examenul de barou, poate trece testele medicale si poate citi…

13 ore ago

Gigantul Chevron se retrage din Marea Nordului dupa 55 de ani de operatiuni petroliere in zona. Care este cauza

Compania americana Chevron a declarat ca urmeaza sa isi vanda activele de petrol si gaze…

13 ore ago