A avut dreptate Orban? Ciolacu anunta in premiera ca este posibil ca PSD si PNL sa candideze in alianta la alegerile din 2024

politica

Marcel Ciolacu a sugerat, marti seara, intr-un interviu la TVR 1, ca PSD ia in calcul sa candideze intr-o alianta cu PNL la alegerile din 2024. In 2024 vor avea loc si alegeri prezidentiale.

„Aceasta alianta este condamnata sa stea pana in 2024. Cred ca este momentul sa dam dovada ca suntem niste oameni politici responsabili. PSD-ul a dat dovada”, a declarat Ciolacu.

„Ce veti face cu alegerile din 2024, veti candida separat, impreuna, sub forma de alianta?”, a fost intrebat Ciolacu.

Presedintele PSD nu a negat aceasta posibilitate.

„Sa ajungem in 2024.  Nu am avut discutii ce se intampla in 2024, nici cu domnul Iohannis, nici cu Florin Citu, nici cu domnul Ciuca”, a raspuns Ciolacu.

Fostul presedinte al PNL, Ludovic Orban, a anuntat recent intr-un interviu la Digi24 ca are informatii, „provenite din multe surse”, conform carora presedintele Iohannis intentioneaza sa devina prim-ministru dupa ce isi finalizeaza mandatul de la Cotroceni. Daca PNL formeaza o alianta cu PSD, aceasta posibilitate are sanse mari sa devina realitate.

„De ce sa distrugem o coalitie de centru-dreapta, de ce sa-i aduci pe PSD-isti la putere? Putina lume poate sa inteleaga. Acesta este motivul, Iohannis nu vrea sa se pensioneze. El vrea sa fie premier si si-a ales ca partener PSD-ul. Singura problema a lui este ca din 2024 nu o sa mai ramana cu nimic, pentru ca n-o mai fie nimic din PNL. Iohannis nu vrea sa se pensioneze dupa ce isi termina mandatul de presedinte. Am multe informatii in sensul acesta, provenite din multe surse. Vrea sa fie premier”, a declarat Orban la Digi24.

”Daca ma intrebati pe mine de ce Iohannis a utilizat toate parghiile pentru a ma schimba, era exact acest proiect cu PSD”, a subliniat Orban.

”Iohannis este primul si cel mai important, si el este principalul vinovat pentru ceea ce s-a intamplat in Romania, pentru criza politica catastrofala, pentru prabusirea PNL, pentru distrugerea coalitiei de centru-dreapta si pentru distrugerea oricarei perspective de modernizare a Romaniei”, a mai spus Orban.

Fostul presedinte PNL a spus ca il deranjeaza ca astazi PNL este ”o copie nereusita a PSD” si ca cei care conduc partidul si-au batut joc de toate lucrurile care au reprezentat matricea PNL”.

”La ora actuala nu e nicio diferenta intre conducerea PNL si PSD, decat mai degraba in rau”, a mai spus Orban.

Intrebat daca a existat o intelegere intre el si Florin Citu ca acesta sa mearga la BNR, Orban a raspuns: ”A fost o discutie legata de subiectul asta. De altfel, se vede ca el si-a reglementat relatiile cu BNR, inca din perioada cand era ministrul Finantelor, in guvernul pe care l-am condus eu”.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: