A crapat drumul catre Manastirea Frasinei, inaugurat cu doar un an si doua luni in urma: „Partea carosabila s-a tasat si s-a deplasat”

news

Un drum judetean din Valcea, care asigura accesul spre manastirea Frasinei, a crapat din cauza ploilor abundente din ultimele zile, anunta Mediafax. Drumul a fost inaugurat cu mare fast de autoritatile locale in anul 2021.

Potrivit IPJ Valcea, este vorba de DJ 658. La km 12+250m, pe raza localitatii Muereasca, partea carosabila s-a tasat si s-a deplasat, ca urmare a precipitatiilor abundente, devenind impracticabila pe sensul dinspre manastirea Frasinei.

Politistii au anuntat ca in zona va fi instituita o restrictie de tonaj care se va aplica masinilor de peste 7,5 tone, se va limita viteza la 30 km/h si se vor monta indicatoare „Drum cu denivelari”.

Conform politistilor, instituirea restrictiilor de circulatie va fi luata pana la finalizarea lucrarilor de consolidare si reluarea in conditii de siguranta a traficului rutier.

Citeste si: Inregistrare – Cum a fost obligat parintele Ioanichie sa inchida biserica de la Frasinei: „Semneaza acolo! Parinte, haide, semnati. De ce esti asa, vrei sa ma faci de rusine?

Drumul a fost inaugurat de autoritatile locale in urma cu un an si doua luni.

„Joi, 11 noiembrie 2021, a avut loc inaugurarea obiectivului de investitii ‘Reabilitarea si modernizarea DJ 658 Gura Vaii – Malu Vartop – Hotarele – Muereasca – Gavanesti – Manastirea Frasinei, km 0+000 – 13+400’, proiect implementat de Consiliul Judetean Valcea.

Cu o valoare totala de 42.758.944 lei, investitia a fost realizata cu fonduri guvernamentale (PNDL II), in baza unui contract semnat in anul 2018, si cofinantare din bugetul propriu al judetului.

Proiectul a fost unul complex, ce a cuprins, pe langa asfaltarea drumului pe intreaga lungime de 13,170 km, reabilitarea a 6 poduri si construirea a 4 poduri noi, precum si amenajarea a 194 de podete de acces catre proprietati.

De asemenea, au fost construite rigole si au fost amenajate 62 de intrari in drumuri laterale si intersectii cu drumuri publice. S-au realizat lucrari de consolidare a zonelor cu probleme de stabilitate, prin construirea unor ziduri de sprijin si s-a montat parapet metalic pe o distanta de 9.136 m.

DJ 658‬ porneste din localitatea Bujoreni (Gura Vaii), din DN7 (E81), traverseaza teritoriul comunelor Bujoreni si Muereasca si ajunge la Manastirea Frasinei, fiind singura cale de acces catre lacasul de cult”, a transmis la vremea respectiva CJ Valcea.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: