A crezut ca face o AFACERE trasnet: A oferit terenuri GRATIS

money

Compania Lord of Lands din Brasov, care acum casiva ani promitea terenuri gratis in judet, a fost radiata in luna mai a acestui an, dupa ce a fost adusa la faliment. Proprietarul sau, Silviu Rotariu, dupa ce a dat chix cu „spiritul antreprenorial”, a incercat cariere in showbiz, participand la emisiuni mediocre de televiziune si incercand sa se prezinte ca „milionarul din Brasov”, asta dupa ce a trecut printr-un episod depresiv in urma divortului.

A incercat si o cariera de comedian, dar aceasta s-a stins inainte de a incepe, in momentul in care nu a starnit cine stie ce zambete la un festival de stand up.

Rotariu este acum in Statele Unite ale Americii, fugind din calea clientilor carora le-a promis terenuri gratis sau ieftine, dar care s-au ales doar cu pagube.

Decaderea firmei a inceput odata cu strategie de marketing „Terenuri gratis”, menita sa creeze un boom pe piata imobiliara din Brasov. „Am semnat antecontracte cu 600 de oameni. Nu erau chiar gratis, era un comision de 500 de euro. Din acesti 600 de oameni, 500 sunt clienti pasivi – adica au luat terenul si nu au inceput niciun fel de dezvoltare pe acele terenuri”, povestea Rotariu despre business-ul sau, citat de bizbrasov.ro.

Campania „Terenuri gratis” a fost gandita tocmai pentru a creste valoarea celorlalte proprietati imobiliare ale firmei. Practic, firma vindea loturi de teren situate foarte departe de orice gen de utilitati, obligandu-i pe cei care au „speculat” oferta si au preluat aceste terenuri sa traga utilitatile pe banii lor cu un efort financiar mult mai mare decat daca si-ar fi luat un teren in apropierea retelelor de utilitati. In acest fel, valoarea celorlalte loturi, situate intre retelele de utilitati si proprietatile oferite gratuit, cresteau vazand cu ochii.

Faliment anuntat in urma cu patru ani

In iulie 2011, firma brasoveana posta in fata sediului un banner pe care scria „am dat faliment”. Era doar o strategie de marketing prin care se anunta deschiderea unei filiale a firmei, la Bucuresti.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: