A demisionat directoarea scolii „Nicolae Titulescu” din Bucuresti. Protestul parintilor a avut efect

news

femeie, incendiata, Bucuresti, vecin, politie

Directoarea scolii N. Titulescu din Bucuresti, in care un copil a fost violat de doua ori, a demisionat marti din functie.

„Doamna directoare a Scolii Gimnaziale N. Titulescu din Bucuresti si-a inregistrat astazi demisia din functia de director”, a transmis Inspectoratul Scolar.

Ministrul Educatiei, Ligia Deca, a anuntat marti ca va trimite Corpul de control al ministerului la Scoala „Nicolae Titulescu”, unde un copil ar fi fost abuzat sexual de un coleg, pentru a avea si un punct de vedere suplimentar.

„Una dintre principalele misiuni ale conducerii scolii este asigurarea unui climat de siguranta atat pentru elevi, cat si pentru cadrele didactice. Imediat ce am fost notificati, am discutat cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, care a avut un control la fata locului. Ne-a remis un raport in aceasta dimineata. In plus, am decis ca incepand de astazi sa trimitem Corpul de control al Ministerului Educatiei pentru a avea si un punct de vedere suplimentar, obiectiv, in asa fel incat sa ne asiguram ca toate procedurile cu privire la prevenirea si adresarea cazurilor de violenta in scoli sunt respectate”, a declarat Deca, la conferinta de inchidere a proiectului „Consolidarea guvernantei invatamantului preuniversitar din Romania”.

Potrivit ministrului, raportul contine o serie de constatari privind neinformarea unor entitati care ar fi trebuit sa fie sesizate in acest caz.

„A fost un raport intocmit rapid, tocmai pentru a avea un prim raspuns. Exista o serie intreaga de constatari care tin de neinformarea unor entitati care trebuiau informate despre aceste cazuri, de exemplu Consiliul de administratie al scolii sau comisia care ar trebui sa vizeze cazurile de violenta. De aceea, pentru a avea o imagine cat mai completa si cat mai profesionist documentata, am solicitat ca Corpul de control al Ministerului Educatiei sa mearga sa faca un control acolo, atat la scoala, cat si la inspectorat”, a aratat Deca.

Ligia Deca a mentionat ca Ministerul Educatiei a aflat din presa despre subiect. „Ministerul Educatiei nu a fost notificat de scoala sau de inspectorat. Am aflat din presa despre acest subiect”, a subliniat ea.

Cateva zeci de parinti au protestat, luni dimineata, in fata Scolii „Nicolae Titulescu” din Bucuresti dupa ce au aparut informatii ca un elev din clasele primare a fost violat de doua ori in toaleta institutiei de invatamant.

Parintii au spus ca se tem sa isi mai lase copiii la ore si asteapta, urgent, raspunsuri din partea directoarei scolii, dupa ce parintii unui baietel care are acum 10 ani au reclamat ca acesta a fost violat de doua ori in toaleta scolii.

Secretarul de stat in Ministerul Educatiei Sorin Ion si inspectorul general scolar al Bucurestiului au declarat in fata parintilor ca ei abia astazi au aflat de situatie. Sorin Ion a afirmat ca ministerul nu a fost sesizat cu privire la aceste fapte nici in 2022, nici acum: „Ministerul ar fi trebuit sa fie sesizat, neavand informatii de aici, o aflam azi de la dvs”.

La randul sau, inspectorul scolar general Vlad Drinceanu a declarat ca s-a autosesizat dupa ce au aparut primele informatii despre acest caz, vineri. ISJ a primit abia luni dimineata, la 8.50 o sesizare oficiala din partea scolii, a spus el.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: