A demisionat procurorul Iasinovschi de la Sectia Speciala. Clotilde Armand ii facuse plangere pentru ca s-a pronuntat inainte de finalizarea anchetei declansata la sesizarea lui „Diamante”

news

Procurorul Sorin Eugen Iasinovschi a demisionat, a anuntat Sectia pentru procurori din cadrul CSM.

Iasinovschi, procuror la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Suceava, a fost eliberat din functie la cerere marti, cu 5 voturi pentru si unul impotriva, decizia fiind inaintata presedintelui Klaus Iohannis pentru promulgare, potrivit PressHub.ro.

Iasinovschi este cel care s-a ocupat, in cadrul Sectiei Speciale, de dosarul presupuselor fraude de la alegerile locale din Sectorul 1, cand fostul edil Dan Tudorache a contestat victoria lui Clotilde Armand.

El incearca sa iasa din sistem de buna voie de mai bine de jumatate de an, intai prin pensionare, dar nu i-a fost aprobata. Explicatia pentru care incearca sa faca asta este ca risca sa fie exclus, fiind la acest moment cercetat disciplinar de Inspectia Judiciara.

Si asta pentru ca, desi inca ancheta dosarul deschis pe plangerea lui Tudorache, supranumit ”Diamante”, s-a antepronuntat spunand la televiziunile de la casa ale PSD ca alegerile ar fi fost fraudate in Sectorul 1.

Actualul primar Clotilde Armand a depus plangere la Inspectia Judiciara pe acest motiv. In ce-l priveste pe fostul edil, Daniel Tudorache a fost trimis in judecata de procurorii DNA intr-un dosar in care este acuzat de complicitate la trafic de influenta si spalarea banilor, inclusiv prin achizitionarea, prin intermediul fostei sotii, de bijuterii si diamante de aproape 10 milioane de lei.

Iasinovschi este cunoscut si pentru clasarea mai multor dosare grele, cum ar fi cel care o viza pe Adina Florea, in 2018, cand aceasta a fost acuzata ca e sursa de la care Darius Valcov a primit un document clasificat – protocolul incheiat intre Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie si SRI. Fostul consilier al Vioricai Dancila, considerat eminenta cenusie a guvernelor PSD, l-a publicat pe Facebook, iar toate drumurile pareau sa duca la Florea, dar Iasinovschi a clasat dosarul.

Daca va fi exclus din magistratura inainte sa iasa de unul singur „onorabil”, Iasinovschi risca sa ramana fara pensia speciala. Termenul pentru intrarea in vigoare a demisiei este 1 iunie, miercurea viitoare.

Comentarii: