A fost arestata in Catalonia mama fetitei de 12 ani al carei cadavru a fost gasit intr-un apartament din Sectorul 4. Anuntul Mossos d’Esquadra

news

Politia din Catalonia a arestat-o, marti, pe mama fetitei de 12 ani, la carei cadavru a fost gasit in dormeza unui pat afla intr-o locuinta inchiriata din Sectorul 4.

Mossos d’Esquadra precizeaza ca romanca a fost arestata in legatura cu moartea violenta a fiicei sale de 12 ani in Romania. Femeia a fost arestata in orasul Torrefarrer, din provincia Lleida.

Anchetatorii l-au localizat si arestat pe parinte astazi, in jurul orei unu dimineata.

Directia de Investigatii Criminale (DIC) incearca acum sa clarifice gradul de participare al mamei in decesul fiicei sale. In acest scop, va activa mecanismele de coordonare interpolitiala pentru a colabora cu autoritatile competente.

Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti a anuntat marti ca, in urma expertizei genetice efectuate de INML, s-a stabilit ca persoana decedata, gasita intr-un sac din plastic in lada canapelei unei locuinte din Sectorul 4 al Capitalei, este o fata de 12 ani.

„La data de 06.06.2023, in baza concluziilor expertizei genetice judiciare efectuate de Institutul National de Criminalistica, s-a stabilit ca persoana decedata, gasita intr-un sac din plastic in lada canapelei unei locuinte din municipiul Bucuresti, Sector 4, este o minora in varsta de 12 ani, identificarea avand loc prin compararea profilului genetic al cadavrului cu profilul genetic al tatalui minorei”, a transmis Parchetul intr-un comunicat de presa.

Tatal fetitei a anuntat de la inceputul lunii mai ca fetita este disparuta, au precizat surse judiciare pentru aktual24.ro. Mama fetitei ar fi in strainatate, alaturi de concubin.

Precizarile vin dupa ce, luni, informatiile difuzate in spatiul public indicau ca ar fi vorba despre o femeie.

„La data de 03.06.2023, politistii Sectiei 16 au fost sesizati de proprietarul unui apartament din municipiul Bucuresti, Sector 4, cu privire la faptul ca, dupa plecarea unor chiriasi, a gasit in lada canapelei un sac din plastic, ce emana un miros de putrefactie. Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti s-a sesizat din oficiu si a inceput urmarirea penala cu privire la infractiunea de omor. In datele de 3 si 4.06.2023, procurorul criminalist, politisti din cadrul Serviciului Omoruri si cei din cadrul Serviciului Criminalistic au efectuat cercetarea la fata locului, fiind ridicate mai multe mijloace de proba ce urmeaza a fi valorificate in cauza”, spunea Parchetul cu o zi in urma.

Tot pe 3 iunie, sacul din plastic a fost transportat la INML, unde a fost desfacut, constatandu-se ca „in interior se afla cadavrul unei persoane de sex femeiesc, aflat in stare de putrefactie. Autopsia medico-legala a stabilit ca moartea persoanei neidentificate, de sex femeiesc, a fost violenta”.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: