A fost finalizata gradina verticala din Timisoara. Peste 130 de evenimente in weekendul de deschidere a programului Capitala Culturala a Europei

news

Instalatia metalica din Piata Victoriei din Timisoara care se va transforma in gradina verticala si punct de belvedere la deschiderea oficiala a programului Capitala Culturala a Europei, in weekendul 17-19 februarie a fost ridicata deja. Peisagistii mai au de asezat cele 1306 de ghivece care vor decora turnul si se va pune la punct sistemul de iluminat, potrivit Opinia Timisoarei.

Turnul va fi deschis publicului chiar pe 17 februarie. Aici, de la orele 19.30 e programat un moment special sustinut de DJ Bully.

In turnul verde nu vor putea urca mai mult de 50 de oameni deodata din ratiuni de securitate. Totodata, doritorii vor avea acces in Pepiniera in mod organizat, in baza unui dispozitiv de numarare, iar un ghid va fi prezent in permanenta in timpul programului de vizitare.

Urcarea in gradina verticala va fi gratuita, transmit reprezentantii Centrului de Proiecte al Primariei Timisoara.
Structura metalica, decorata cu arbori, arbusti, si diferite plante cu sau fara flori, provenite din serele Horticultura si ale Universitatii de Stiintele Vietii Mihai I, va ramane in Piata Victoriei pana la finele anului. Atunci, timisorenii vor putea cumpara plantele pe care si le doresc.

„Vom pastra instalatia pana in luna decembrie, pentru a putea urmari intregul ciclu vegetal, vom vedea cum plantele devin mai verzi si cum se comporta ele in diverse conditii meteo. Vom avea, de asemenea, si un sistem de irigare. Orice vizitator va putea rezerva o planta care i-a placut si pe care o va putea cumpara la final. De asemenea, vizitatorii vor putea spune unde vor sa fie amplasat un anume arbore sau o anume planta, la ei in cartier sau in orice alt loc despre cred ca are nevoie de mai multa vegetatie. Va fi si un semnal catre administratia locala, care va sti unde considera oamenii ca e nevoie de spatii verzi„, a spus arhitecta Alexandra Trofin, coordonatorul proiectului si vicepresedinte al Ordinului Arhitectilor din Romania – Filiala Timis.

In weekendul 17-19 februarie, cu ocazia deschiderii programului Capitala Europeana a Culturii, sunt programate peste 130 de evenimente culturale in intregul oras.

Vezi programul aici.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: