A fost gasit in lac pistolul furat din casa unui fost ofiter SRI. Hotul are 24 de ani

news

Pistolul SRI

Politistii au gasit, miercuri, pistorul care a fost furatla inceputul lunii din casa unui fost ofiter SRI, aflata in Voluntari. Pistoul a fost gasit in lacul Pantelimon.

Hotii furasera atunci mai multe bijuterii si un pistol cu 24 de cartuse.

„Referitor la dosarul de urmarire penala, in care se efectueaza cercetari, sub aspectul savarsirii infractiunilor de furt calificat si nerespectarea regimului armelor si munitiilor, avand ca obiect sustragerea dintr-o locuinta din orasul Voluntari, a unui pistol, a cartuselor aferente, precum si a unor bijuterii, revenim cu urmatoarele precizari:

In urma probatoriului administrat, la data de 30 ianuarie a.c., politistii Serviciului de Investigatii Criminale Ilfov au pus in aplicare un manadat de aducere, fata de un barbat de 24 de ani, acesta fiind condus la sediul IPJ Ilfov, pentru cercetari.

La aceeasi data, barbatul respectiv a fost prezentat cu propunere de arestare preventiva procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Buftea, care a sesizat judecatorul de drepturi si libertati, in cauza fiind dispusa masura arestarii preventive pentru 30 de zile, fata de barbatul respectiv.

De asemenea in cadrul activitatilor investigativ operative, politistii Serviciului de Investigatii Criminale Ilfov impreuna cu scafandrii din cadrul ISUBIF au desfasurat activitati de cautare a pistolului si a munitiei aferente, in mediul acvatic, rezultatul fiind negativ sau context in care, la data de 30 ianuarie a.c., acestia au descoperit pistolul si cartusele aferente, reclamate ca fiind sustrase din locuinta situata in orasul Voluntari.

Precizam faptul ca, in prezenta cauza, fata de barbatul de 24 de ani, a fost dispusa la data de 18 ianuarie a.c. retinerea pentru 24 de ore, iar la data de 19 ianuarie a.c., fata de acesta s-a dispus si masura controlului judiciar, de catre procurorul de caz, din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Cornetu, in alte 2 dosare de urmarire penala privind savarsirea infractiunilor de furt calificat, din 2 locuinte situate in orasul Popesti Leordeni”, au transmis autoritatile.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: