A fost gasita cutia neagra a avionului Boeing prabusit in Iran. 176 de oameni au murit

externe

Echipele de salvare iraniene au gasit cutia neagra a avionului Boeing 737, al companiei Ukraine International Airlines, prabusit miercuri dimineata in apropierea aeroportului din Teheran, a anuntat postul public de radio iranian, citat de Reuters.

Un avion Boeing 737-NG al companiei Ukraine International Airlines s-a prabusit miercuri la scurt timp dupa decolarea de pe aeroportul Imam Khomeini din Teheran. Aparatul de zbor a cazut in apropierea aeroportului si a fost cuprins de flacari.

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anuntat ca toate cele 176 de persoane aflate la bordul avionului Boeing 737-800 prabusit in Iran au decedat.

Consiliul de Securitate Nationala al Ucrainei a anuntat ca 11 cetateni ucraineni, dintre care noua membri ai echipajului, au murit in acest accident.

Acesta este primul accident fatal din istoria companiei Ukraine International Airlines (UIA). Compania a precizat ca aeronava trecuse testul tehnic planificat si desfasurat pe data de 6 ianuarie.

Aceasta a anuntat miercuri suspendarea tuturor zborurilor sale catre Teheran pe termen nedefinit si a anuntat ca va face tot posibilul pentru elucidarea circumstantelor accidentului.

De asemenea, UIA a promis ca va avea loc o ancheta cuprinzatoare, la care vor lua parte compania producatoare, autoritatile ucrainene si cele iraniene.

Fondata in 1992 dupa destramarea Uniunii Sovietice, UIA opereaza zboruri interne si internationale si are o flota de 42 de aeronave formata din diverse modele Boeing, printre care 737-800 si 737-900. De asemenea, UIA are in portofoliu si compania Embraer.

UIA este in proces de modernizare a flotei sale, comandand trei avioane Boeing 737 MAX care inca nu au fost livrate de producatorul american din cauza temerilor privind siguranta acestui model.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: