A fost inregistrata. Reactia de bucurie a PSD-istei Sorina Pintea cand a aflat ca primeste o spaga de 120.000 de lei

politica

Sorina Pintea s-a bucurat foarte tare cand a aflat ca va primi o spaga de 120.000 de lei. „Super tare”, a exclamat fostul ministru PSD, arata procurorii DNA  in referatul cu propunerea de arestare preventiva. Sorina Pintea a discutat in biroul ei despre mita si stia ce se afla in punga.

Procurorii DNA spun, in referatul cu propunere de arestare preventiva a Sorinei Pintea, ca ea stia ca in punga neagra din biroul sau se aflau bani si cunostea exact suma, acest lucru reiesind din discutia de dinainte de flagrant.

”Astfel, din comunicarea purtata (…..) in biroul SORINEI PINTEA de aceasta si de suspectul (…..), rezulta fara dubiu, faptul ca SORINA PINTEA cunostea foarte bine, (…..) nu doar ca in punga neagra cu inscriptia (…..) primita de la (…..) se aflau bani, ci si cuantumul exact al acestei sume. Totodata, in comunicare SORINA PINTEA spune clar ca ea nu a fost de acord cu un procent de 3% din contract si recunoaste ca a propus un procent de 7% din contract, procent care de altfel a si fost adus la cunostinta de intermediarul (…..) lui (…..) cu ocazia intalnirii din data de 26.02.2020 ce a avut loc intre cei doi la sediul (…..), fapt ce demonstreaza din nou de la cine a plecat cererea ce a condus la primirea acestor sume de bani necuvenite, si anume de la SORINA PINTEA. Inculpata SORINA PINTEA a exclamat chiar ‘super tare’ dupa ce a aflat ca (…..) i-a trimis 120.000 de lei, respectiv ‘perfect’, dupa ce a aflat ca (…..) a fost de acord cu remiterea procentului de 7% din contract. Dupa ce suspectul (…..) ii comunica SORINEI PINTEA faptul ca s-a scazut suma de 10.000 de euro pe care aceasta din urma i-a primit in luna decembrie, SORINA PINTEA confirma spunand ‘da’”, se arata in referatul DNA.

”(…..) arata ca este trimis de SORINA PINTEA managerul SPITALULUI JUDETEAN DE URGENTA din BAIA MARE si in esenta ca are o influenta reala asupra acesteia, ce s-ar manifesta inclusiv prin posibilitatea prin care ei, ca reprezentanti de societati comerciale, sa intocmeasca caietele de sarcini si sa stabileasca preturile aferente unui numar de 3 proceduri de atribuire ce ar urma sa se organizeze in viitor de SPITALULUI JUDETEAN DE URGENTA din BAIA MARE, cu conditia de a se remite un procent de 10% din valoarea contractului. In finalul discutiei, dupa calcularea procentului de 10% din valoarea contractului si scaderea sumei de 10.000 de euro deja date de suspectul (…..) inculpatei PINTEA SORINA la sfarsitul anului trecut, se stabileste ca suma care ‘trebuie’ remisa catre (…..) de (…..) sa fie, prin rotunjire, in cuantum de 120.000 de lei, iar remiterea sa aiba loc, a doua zi, in speta, in 27.02.2020”, mai arata referatul DNA.

Procurorii mai spun ca s-a avut in vedere reactia publica a fostului ministru al Sanatatii cu privire la astfel de infractiuni. Mai mult, DNA precizeaza ca Pintea a demonstrat un nivel ridicat de perseverenta infractionala si dezinvolutura, usurinta deosebita in savarsirea faptei.

Tribunalul Bucuresti a decis, sambata, arestarea preventiva pentru 30 de zile a fostului ministru al Sanatatii, Sorina Pintea, in prezent manager al Spitalului din Baia Mare. Decizia nu este definitiva. Ea este acuzata ca a luat de mita sumele de 10.000 de euro si 120.000 lei, bani ce reprezinta un procent de 7% din valoarea unui contract.

Mai mult despre:


Comentarii: