A fost interzisa o asociatie musulmana in Saxonia Inferioara, au avut loc si perchezitii. Guvernul lui Scholz incepe sa ia masuri dupa ce extrema-dreapta a ajuns pe locul 2 la alegerile europarlamentare

externe

In landul german Saxonia Inferioara au fost interzise activitatile asociatiei „Comunitatea musulmana de limba germana”, care este considerata un centru al islamistilor, si au fost efectuate o serie de perchezitii, relateaza Tagesschau.

Activitatile asociatiei „Comunitatea musulmana de limba germana” au fost interzise, iar in legatura cu aceasta interdictie, in dimineata zilei de 12 iunie, au fost efectuate perchezitii in mai multe spatii din Berlin si Braunschweig.

Ministerul Afacerilor Interne din Saxonia Inferioara a anuntat ca in total au fost perchezitionate opt spatii. „ Membrilor asociatiei li se interzice orice continuare a activitatilor”, a precizat ministerul.

Potrivit postului de radio NDR, asociatia se afla de ceva timp in atentia fortelor de ordine, fiind un posibil centru de extremism si un loc de intalnire pentru islamistii din intreaga Germanie. Ea a fost mentionata inca din 2022 intr-un raport al Oficiului Federal pentru Protectia Constitutiei, care noteaza ca asociatia joaca un rol principal in promovarea ideilor salafiste catre un public larg prin diverse medii online.

Organizatia avea peste 80.000 de abonati pe YouTube si mii de vizualizari pe TikTok si promova continut prin intermediul Spotify si Telegram, adresandu-se tinerilor. De asemenea, a oferit numeroase activitati religioase pentru copii si tineri, cum ar fi cursuri de studiu al Coranului, tabere pentru copii, conventii pentru tineri etc.

In mai 2023, Ministerul Afacerilor Interne din Saxonia Inferioara a evaluat riscul de radicalizare in cadrul acestei asociatii ca fiind ridicat.

Reamintim ca, in luna mai, o demonstratie la Hamburg a provocat o mare agitatie in Germania, unde vorbitorii au cerut crearea unui califat islamist in locul democratiei.

Dupa un atac mediatizat comis de un originar din Afganistan asupra unui reprezentant al AfD, de extrema dreapta, care desfasura o actiune anti-islamica la Mannheim, in Germania a inceput sa se vorbeasca despre simplificarea expulzarii persoanelor suspectate de radicalizare in tarile lor de origine.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: