externe

„A fost minunat acolo sus”: O batrana de 104 ani tinteste recordul celui mai batran parasutist din lume

O femeie in varsta de 104 ani din Chicago spera sa fie certificata ca fiind cea mai in varsta persoana care a sarit vreodata cu parasuta, dupa ce si-a lasat caruciorul la sol si a facut un salt in tandem in nordul statului Illinois, transmite The Guardian.

„Varsta este doar un numar”, a spus Dorothy Hoffner unei multimi care ovationa, la cateva momente dupa ce a atins pamantul duminica la Skydive Chicago din Ottawa, la aproximativ 140 km sud-vest de Chicago, a relatat Chicago Tribune.

Recordul mondial Guinness pentru cel mai varstnic parasutist a fost stabilit in mai 2022 de Linnea Ingegard Larsson, in varsta de 103 ani, din Suedia. Dar Skydive Chicago lucreaza pentru ca Guinness World Records sa certifice saltul lui Hoffner ca fiind un record, a relatat WLS-TV.

Hoffner a sarit pentru prima data cu parasuta cand avea 100 de ani. Duminica, ea si-a lasat in urma caruciorul cu putin timp inainte de avion – un Skyvan – si a fost ajutata sa urce treptele pentru a se alatura celorlalti care asteptau inauntru pentru a sari cu parasuta.

„Haide, haide, haide, Geronimo!” a spus Hoffner inainte de a sari.

Cand a sarit prima data cu parasuta, ea a spus ca a trebuit sa fie impinsa afara din aeronava. Dar duminica, legata de un instructor certificat de US Parachute Association, Hoffner a insistat sa conduca saltul de la 4.100 de metri.

Ea parea calma si increzatoare atunci cand avionul era in aer si usa din spate s-a deschis pentru a dezvalui campuri de culturi mult mai jos, cu putin timp inainte de a se tari spre margine si de a sari in aer. Ea a cazut din avion cu capul inainte, completand o rostogolire perfecta inainte in cer, inainte de a zbura stabila in cadere libera, cu burta indreptata spre sol.

Aterizarea a durat sapte minute, inclusiv coborarea lenta a parasutei sale pana la sol. Ajungand la aterizare, vantul a impins parul alb al lui Hoffner pe spate.

S-a ridicat rapid si a fost intrebata cum se simte sa fie din nou pe pamant.

„Minunat”, a spus Hoffner. „Dar a fost minunat acolo sus. Totul a fost incantator, minunat, nici ca se putea mai bine.”

Dupa saltul ei, mintea lui Hoffner s-a indreptat rapid spre viitor si spre alte provocari. Femeia din Chicago, care va implini 105 ani in decembrie, a spus ca ar putea face urmatoarea plimbare intr-un balon cu aer cald.

„Nu am fost niciodata intr-unul din acestea”, a spus ea.

Urmareste-ne si pe:
Karina Macovei

Share
Published by
Karina Macovei

Recent Posts

DNA l-a prins pe seful IPJ Cluj ca si-a folosit nevasta pentru a scapa de o amenda de circulatie. Politistii de la rutiera sunt si ei anchetati

Surse judiciare au prezentat detalii pentru aktual24.ro in legatura cu cazul chestorului Mihai Rus, seful…

2 ore ago

„Premiera mondiala”. Parisul va testa taxiurile zburatoare in timpul Jocurilor Olimpice – Video

Taxiurile zburatoare vor fi testate deasupra Parisului in timpul Jocurilor Olimpice din 2024, a anuntat…

35 de minute ago

Danemarca vrea sa ridice bariere in calea „flotei fantoma” de petroliere rusesti care trec prin stramtorile daneze spre Marea Baltica. Anuntul guvernului de la Copenhaga

Danemarca ia in considerare modalitati de a limita trecerea vechilor petroliere care transporta petrol rusesc…

3 ore ago