A fost prins. Cel care a amenintat-o cu moartea pe jurnalista Emilia Sercan este ofiter de politie

news

Politistii si procurorii fac, miercuri, perchezitii la Academia de Politie, in biroul unui ofiter suspectat ca i-ar fi trimis mesajele de amenintare cu moartea jurnalistei Emilia Sercan. De asemenea, este vizat domiciliul ofiterului.

Potrivit Digi24, miercuri dimineata, au loc perchezitii la Academia de Politie ”Alexandru Ioan Cuza” la biroul unui ofiter suspectat ca ar fi trimis mesajele de amenintare cu moartea jurnalistei Emilia Sercan. Ofiterul de politie Adrian George Barbulescu a fost depistat pe raza municipiului Slatina si va fi adus, in calitate de suspect, la Bucuresti, unde sunt puse in aplicare doua mandate de perchezitie, anunta si Agerpres.

Emilia Sercan s-a declarat uluita, intr-o interventie telefonica la Digi24, ca cel care a amenintat-o este un politist. In plus, jurnalista a precizat ca nu a fost inca informata oficial ca exista un suspect.

Ulterior, Emilia Sercan a postat un mesaj pe Facebook.

”A fost identificata persoana care m-a amenintat cu moartea. Este un ofiter de politie, angajat al Academiei de Politie. Sunt intr-o evidenta stare de consternare. Un ofiter de politie, pus sa apere legea, ameninta cu moarte un ziarist de investigatie. Este inimaginabil asa ceva! Sper ca de data asta va exista putina onoare prin structurile de conducere ale Academiei de Politie”, a scris Emilia Sercan, anuntand ca va reveni cu informatii.

Jurnalista Emilia Sercan, cunoscuta pentru anchetele privind plagiatele in randul inaltilor demnitari si al conducerii unor institutii de invatamant, cel mai recent la Academia de Politie, a anuntat, pe pagina sa de Facebook, ca a primit amenintari cu moartea si a depus plangere la Politie, aminteste news.ro.

Organizatiile Reporteri fara Frontiere (RSF) si ActiveWatch au transmis miercuri o scrisoare ministrului de Interne, Carmen Dan, si lui Ioan Buda, inspector general al Politiei Romane, cu privire la amenintarile cu moartea primite de jurnalista Emilia Sercan.

Seful Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, Angela Cristea, a reactionat la amenintarile primite de jurnalista Emilia Sercan, invitand autoritatile romane sa ia toate masurile necesare pentru protejarea libertatii presei, conform valorilor care stau la baza UE.

Mai mult despre:

Comentarii: