news

A fost prins fugarul Dragos Savulescu in Grecia, iubita l-a bagat dupa gratii. Aceasta s-a laudat pe Instagram ca sunt in Grecia

Fugarul Dragos Savulescu a fost retinut, duminica noaptea, in Grecia. El va fi prezentat judecatorilor din Mykonos pentru confirmarea mandatului european de arestare. Savulescu, fugit in Italia, a fost retinut dupa ce iubita sa a postat pe Instagram imagini cu acesta in Grecia.

”In urma cooperarii politienesti internationale, Dragos Savulescu a fost retinut, de autoritatile elene, noaptea trecuta, in Grecia (Mykonos). Astazi, acesta urmeaza a fi prezentat instantei, pentru confirmarea mandatului european de arestare”, a anuntat IGPR.

Iubita lui Savulescu, fotomodelul Angela Martini, a postat duminica pe Instagram imagini cu el in Mykonos, Grecia. Savulescu putea fi arestat in baza mandatului international de arestare emis de Romania daca paraseste Italia.

Savulescu era urmarit in baza unui mandat european de arestare, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins, pe 12 martie, definitiv, contestatia la executare formulata de fostul finantator al clubului Dinamo, in care acesta solicita sa-i fie anulata condamnarea de 5 ani si jumatate inchisoare primita in dosarul retrocedarilor ilegale de terenuri din Constanta si Mamaia, in care a fost condamnat si Radu Mazare.

Dragos Savulescu a fugit in Romania inainte de a fi condamnat definitiv, el stabilindu-se in Italia, unde Curtea de Apel din Napoli i-a comutat pedeapsa intr-una cu suspendare.

Decizia instantei din Napoli se aplica insa doar pe teritoriul acestei tari. Omul de afaceri figura in continuare pe site-ul Politiei Romane la rubrica „persoane urmarite”, pe numele lui fiind emis un mandat european de arestare de catre Curtea de Apel Bucuresti.

Cazul lui Dragos Savulescu i-a determinat pe mai multi condamnati sa fuga in Italia pentru a obtine anularea sau executarea cu suspendare a pedepselor primite in Romania, printre care fosta sefa a DIICOT Alina Bica, fostul ofiter SRI Daniel Dragomir si fostul europarlamentar Marian Zlotea.

Pe 8 februarie, Dragos Savulescu, fost finantator al clubului Dinamo, a fost condamnat la 5 ani si 6 luni inchisoare cu executare intr-un dosar privind retrocedari ilegale de terenuri si plaje, in care fostul primar Radu Mazare a primit 9 ani inchisoare.

Un alt fost finantator al clubului Dinamo, Cristian Borcea, a primit 5 ani cu executare, insa el a fost eliberat conditionat doar dupa 9 luni de detentie.

Dragos Savulescu a fugit din Romania inainte ca instanta sa il condamne definitiv si s-a stabilit in Italia, unde Curtea de Apel din Napoli a respins cererea Romaniei de extradare. Mai mult, judecatorii italieni i-au transformat cei cinci ani si jumatate inchisoare cu executare in doi ani si cinci luni, dar cu suspendare.

In motivarea deciziei Curtii de Apel din Napoli, judecatorii italieni spun ca Dragos Savulescu are afaceri in Italia, vorbeste limba italiana si nu se impune ispasirea pedepsei in Romania.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Finantistul Andrei Caramitru ofera 100.000 de euro oricui demonstreaza public ca ar fi implicat in vreun proiect de dezvoltare imobiliara

Andrei Caramitru, fiul regretatului actor Ion Caramitru, este recunoscut pentru postarile sale acide de pe…

10 minute ago

Statele membre NATO iau in considerare trimiterea de instructori militari in Ucraina

Unele state membre NATO discuta posibilitatea de a trimite instructori sau contractori militari in Ucraina…

40 de minute ago

Rares Bogdan considera ca alegerile de la Bucuresti se vor castiga cu sub 30% din voturi

Rares Bogdan, prim-vicepresedinte si europarlamentar PNL a declarat, intr-o emisiune gazduita de publicatia online ziare.com,…

55 de minute ago

America va avea un nou 6 ianuarie? Donald Trump si aliatii sai se pregatesc deja sa conteste o eventuala infrangere la alegerile din noiembrie

Donald Trump si aliatii sai pregatesc terenul pentru a contesta o eventuala infrangere in noiembrie,…

O oră ago

Directorul uneia dintre cele mai temute inchisori din Columbia, asasinat dupa ce fusese amenintat cu moartea de catre detinuti

Directorul inchisorii La Modelo, una dintre principalele unitati penitenciare din Columbia, a fost asasinat joi…

O oră ago

Traficant de droguri roman, arestat in Spania, odata cu „cea mai mare captura de metamfetamina din istoria tarii”

Politia spaniola a declarat joi ca a confiscat 1,8 tone de metamfetamina de cristal pe…

2 ore ago