externe

A fost prins soldatul din Ucraina care si-a mitraliat colegii cu AK-47. Patru militari si o civila au fost ucisi

Politia ucraineana l-a retinut joi pe soldatul Garzii Nationale care a deschis focul asupra garzilor de securitate la o fabrica militara din motive necunoscute, ucigand cinci persoane si ranind alte cinci, a anuntat ministrul de interne Denis Monastirski intr-o postare pe Facebook, informeaza Reuters, citata de Agerpres.

Potrivit unui comunicat al politiei, incidentul a avut loc in primele ore ale zilei de joi la fabrica de rachete Pivdenmas din orasul Dnipro (centru) in timp ce erau armele le erau inmanate gardienilor.

Patru militari si o civila au fost ucisi de soldat, inarmat cu o pusca de asalt AK-47 si 200 de cartuse.

Ministrul de interne Denis Monastirski l-a numit pe soldat drept Artem Riabciuk si a spus ca va suporta „cea mai stricta responsabilitate prevazuta de lege”.

Monastirski a precizat ca va fi infiintata o comisie speciala pentru a investiga toate imprejurarile care ar fi putut conduce la crima.

Viceministrul de interne Anton Gerascenko a declarat ca ancheta se va concentra asupra motivului autorului crimei. „In primul rand va fi studiata chestiunea daca militarul s-a confruntat cu presiuni psihologice in echipa” sa, a spus Gerascenko.

Anchetatorii ar urma sa investigheze si modul in care soldatul a trecut examenul medical in urma caruia i s-a permis sa aiba acces la arme.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Bode: „Partidul National Liberal va da presedintele Romaniei in persoana domnului Nicolae Ciuca”

Secretarul general al PNL, Lucian Bode, se arata increzator ca ”Partidul National Liberal va da…

3 minute ago

PSD-PNL, doar 1,67% dintre voturi. Sondaj printre tinerii romani membri ai comunitatii Reddit. Ce partid este pe primul loc

Un sondaj realizat in randul comunitatii Reddit Romania arata ca PSD-PNL ar obtine numai 1,67%…

2 ore ago

AUR aduce circul si la Brasov. L-a trimis pe scandalagiul Dan Tanasa sa candideze la Primarie

AUR Brasov si-a schimbat peste noapte candidatul la Primaria Brasov, anuntand vineri ca noul candidat…

3 ore ago

Premierul Poloniei: „Situatia din Ucraina este critica. Deznodamantul razboiului s-ar putea decide in urmatoarele saptamani”

Premierul polonez Donald Tusk a avertizat vineri ca in Ucraina "situatia pe front este critica"…

3 ore ago