A fost ucis comandantul-sef al fortelor speciale rusesti in Siria in urma unui bombardament – Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului

externe

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (SOHR) anunta  ca un colonel rus, care era comandantul-sef al fortelor speciale rusesti, a fost ucis pe 26 mai, cand organizatia Hayyaat Tahrir Al-Sham a tras mai multe obuze asupra sediului comandamentului fortelor regimului sirian de pe linia de front Al-Jeb Al-Ahmar, in zona rurala nordica a Latakiei.

Hayyaat Tahrir Al-Sham este o organizatie islamista sunita implicata in razboiul civil din Siria. Pe 26 mai, conform SOHR, militantii organizatiei au atacat cu cu obuze  asa numita zona „Putin-Erdogan”.

De la inceputul anului 2023, SOHR a documentat 129 de operatiuni in „zona de dezescaladare”, inclusiv atacuri, focuri de arma trase de lunetisti si bombardamente, care s-au soldat cu 215 combatanti si civili morti.

Decesele pot fi distribuite dupa cum urmeaza:

Noua civili au fost ucisi de fortele regimului, inclusiv o femeie si un copil.

157 de membri ai fortelor regimului, inclusiv noua ofiteri.

Un militian afgan din „Liwaa Fatemiyoun”.

Un membru al Hezbollahului sirian.

41 de membri ai Hayyaat Tahrir Al-Sham, inclusiv un jihadist francez.

Doi membri ai factiunii jihadiste „Ansar Al-Tawheed”.

Un membru al miscarii „Ahrar Al-Sham”.

Un membru al „Corpului Al-Sham”.

Un membru al organizatiei „Hurras Al-Din”.

Comandantul-sef al fortelor speciale rusesti de interventie.

Conflictul declansat in martie 2011 in Siria prin represiunea manifestatiilor prodemocratie s-a transformat intr-un razboi complex in care s-au implicat grupari jihadiste si puteri straine.

Interventia militara rus alaturi de regimul de la Damasc, in toamna anului 2015, a schimbat cursul razboiului sirian si a permis trupelor lui Bashar al-Assad sa castige mai multe victorii si sa recucereasca mari zone ale teritoriului Siriei.

Conflictul din Siria s-a soldat pana in prezent cu peste 380.000 de morti si milioane de persoane stramutate si refugiate.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: