„A gresi este omeneste, a persevera devine prosteste”. Analfabetul Ciolacu face pe inteleptul dupa decizia CCR

politica

Marcel Ciolacu a anuntat luni, dupa decizia CCR, ca PSD nu va propune pe nimeni pentru postul de premier. El a venit si cu o zicala, pe care a rostit-o agramat.

Intrebat de ce acum nu va avea propunere de premier, desi dupa adoptarea motiunii de cenzura l-a propus pe Remus Pricopie, Ciolacu a spus ca PSD „a gresit”. „De data aceasta dorim sa ramanem in opozitie”, a subliniat Ciolacu.

„A gresi este omeneste, a persevera devine prosteste”, a declarat Ciolacu in fata jurnalistilor.

Ciolacu a mai pretins ca ii pare rau ca „presedintele a fost pus in aceasta situatie de catre PNL”.

CCR a emis un comunicat oficial de presa in care anunta ca „Presedintele Romaniei va proceda la o noua desemnare a candidatului pentru functia de prim-ministru”.

Comunicatul integral:

In ziua de 24 februarie 2020, Plenul Curtii Constitutionale, investit in temeiul dispozitiilor art.146 lit.e) din Constitutie si ale art.11 alin.(1) pct.A lit.e), precum si ale art.34, art.35 si art.36 din Legea nr.47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, a luat in dezbatere cererile de solutionare a conflictului juridic
de natura constitutionala intre Presedintele Romaniei si Parlamentul Romaniei, cereri formulate de presedintele Senatului si de presedintele Camerei Deputatilor.

In sedinta publica, in cadrul dezbaterilor, Curtea Constitutionala, vazand obiectul cauzelor, a dispus conexarea acestora.

In urma deliberarilor, Curtea Constitutionala, cu majoritate de voturi, a decis:

1. A admis cererile formulate de presedintele Camerei Deputatilor si de presedintele Senatului si a constatat existenta unui conflict juridic de natura constitutionala intre Presedintele Romaniei si Parlamentul Romaniei, in legatura cu
desemnarea de catre Presedintele Romaniei a candidatului Ludovic Orban la functia de prim-ministru, prin Decretul nr. 82/2020, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr.88 din 6 februarie 2020.

2. In realizarea atributiei prevazute de art.103 alin.(1) din Constitutie, Presedintele Romaniei va proceda la o noua desemnare a candidatului pentru functia de prim-ministru.

Curtea a constatat, in esenta, in acord cu Decizia CCR nr.80/2014, ca desemnarea candidatului la functia de prim-ministru trebuie sa aiba ca scop asigurarea coagularii unei majoritati parlamentare in vederea formarii unui nou
Guvern.

Decizia este definitiva si general obligatorie si se comunica, potrivit art.36 din Legea nr.47/1992, Presedintelui Romaniei, presedintelui Camerei Deputatilor si presedintelui Senatului.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: