A iesit sa bea ceva. Cand s-a intors era singurul SUPRAVIETUITOR din orasul sau

life

Nascut in 1875 pe insula Martinica, din Caraibe,  Ludger Sylbaris lucra ca muncitor in orasul  Saint-Pierre. El a devenit celebru dupa ce a ajuns sa fie singurul supravietuitor al unei catastrofe care a lovit orasul.

In noaptea de 7 mai 1902, Sylbaris a plecat din oras pentru a bea ceva. In curand a provocat scandal si s-a luat la bataie cu un alt localnic. Pentru a-i da o lectie, politia l-a inchis intr-o celula aflata la demisol, care nici macar nu avea fereastra.

A doua zi, vulcanul de pe Muntele Pelee, situat langa Saint-Pierre, a inceput sa erupa. La scurt timp a explodat, distrugerile fiind catastrofale: peste 40.000 de oameni au murit. Unda de presiune a avut peste 1.000 de grade, distrugand toate cladirile din oras. Cei care nu au fost ucisi de prabusirea caselor, au murit arsi de vii sau sufocati.

Patru zile dupa eruptie, o echipa de salvare a auzit strigatele lui Sylbaris. Desi avea arsuri, celula in care s-a aflat a fost cel mai sigur loc de pe insula, astfel incat a scapat cu viata. El a povestit ca a urinat pe haine, apoi le-a pus pe vizeta usii pentru a se feri de caldura extrema.

ludger-sylbaris-2

Sylbaris a devenit apoi faimos, fiind singurul supravietuitor al catastrofei, scrie Elite Readers. Infractiunile sale au fost iertate. El s-a angajat la circul Barnum & Bailey unde era prezentat ca „relicva vie” si „omul care a supravietuit apocalipsei”.

ludger-sylbaris-1

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Comentarii: