A inceput controlul la DNA, imediat dupa ce Kovesi a anuntat ca nu cedeaza: „Suntem atacati, de aceea mafia ne ataca”

news

Inspectia Judiciara a inceput controlul la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, luni dimineata, ca urmare a sesizarii depuse la CSM de ministrul Tudorel Toader.

Controlul de la DNA vine ca urmare a solicitarii facute de ministrul Justitiei, Tudorel Toader, la inceputul lunii iulie, in contextul scandalului legat de publicarea unor inregistrari cu procurorul-sef al institutiei, Laura Codruta Kovesi.

Luni, Kovesi a anuntat ca nu are de gand sa cedeze.

„Problema este eficienta DNA. Ea ii dispera pe unii care vor ca noi sa nu ne mai facem treaba. Eficienta DNA e problema. Orice procuror-sef ar fi, este sau va fi, daca va fi eficient, va fi si el o problema.

De aceea suntem atacati, de aceea mafia ne ataca, de aceea sunt presiuni, de aceea sunt hartuiri, pentru ca suntem eficienti. Daca nu investigam pe nimeni, daca nu ne atingeam de nimeni, toata lumea ne lauda si ar fi fost foarte bine. Am deranjat persoane care au detinut functii importante, care au detinut averi importante. Este un asalt asupra DNA pentru eficienta.

Am discutat despre acest subiect cu colegii mei. Nu o sa cedam. Eu nu o sa cedez. Ei nu o sa cedeze. O sa ne continuam treaba. Cat vom fi lasati, pentru ca noi ne luptam cu mafia.”, afirma procurorul sef DNA Laura Codruta Kovesi intr-un interviu acordat Ziare.com.

”Eu cred ca a venit vremea clarificarilor la DNA. In raportul pe care l-am prezentat destul de amplu, cu privire la modul de adoptare al Ordonantei 13, eu am tras un semnal de alarma vizavi de activitatea DNA si am subliniat nevoia ca activitatea DNA sa se desfasoare in limite constitutionale”, declara Tudorel Toader, la momentul sesizarii Inspectiei Judiciare.

Toader a adaugat ca lupta anticoruptie nu inseamna numai DNA si aplicare de pedepse, ci inseamna prevenirea savarsirea faptelor anticoruptie.

”La aceasta autoritate nu au fost facute evaluari de fond privind activitatea manageriala din 2007. Zece ani, sa nu fie verificata o institutie, nu stiu daca este in regula. Din aceasta cauza am sesizat Inspectia Judiciara, verificarile sunt in curs de desfasurare si asteptam cu interes bilantul si concluziile”, a mai adaugat Tudorel Toader.

Inspectia Judiciara din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) va ancheta inclusiv managementul de la Parchetul General.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: