Categories: news

Un nou protest de amploare in Piata Victoriei: „Ei cu hotii, noi cu totii!”. Mai multe voci avertizeaza ca vor izbucni violente – Video

Protestul din Piata Victoriei a inceput cu 30 de minute mai devreme fata de ora anuntata, ora 18.00, odata ce in fata Guvernului a ajuns o coloana formata din lideri ai Opozitiei, printre care se aflau Dacian Ciolos, Ludovic Orban, Raluca Turcan, Dan Barna si lideri ai organizatiilor de protestatari.

Acestia au participat anterior la o conferinta de presa comuna in care au cerut ca legile justitiei sa fie retrase iar Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu sa demisioneze din fruntea Parlamentului. In jur de 100 de persoane se afla la 17.30 in Piata Victoriei, insa protestatarii vin in numar tot mai mare.

Update:

Ora 22.00: Peste 16.000 de oameni au protestat in Bucuresti si in marile orase. In Capitala, au fost si 10.000 de manifestanti, dar dupa ora 21.00, numarul lor a inceput sa scada. La Sibiu s-au adunat 2.500 de protestatari, la Cluj-Napoca – 2.000, la Timisoara – peste 1.000. Manifestatii de sustinere a independentei justitiei au fost si-in alte orase: la Brasov, Bacau, Iasi, Galati, Constanta sau Craiova.

Ora 18.00: Peste 500 de oameni sunt prezenti la ora inceperii mitingului in Piata Victoriei.

Ora 18.30: Peste 1.000 de protestatari scandeaza „Justitie, nu coruptie” si „Sarbatori fara infractori”.

Ora 19.00: Peste 4.000 de persoane sunt in fata Guvernului, a fost blocat traficul dinspre bd. Kiseleff spre Calea Victoriei si dinspre Aviatorilor.

Jurnalistul Grigore Cartianu avertizeaza ca, in timpul mitingului de duminica seara, ar putea avea loc „diversiuni”, astfel incat jandarmii sa aiba pretext pentru a actiona in forta. El spune ca jandarmii sunt deja pregatiti cu un „tun cu apa”.

„Protestul de diseara, din Bucuresti, i-a speriat rau pe Daddy & Carmencita. Jandarmeria a primit ordin pentru mobilizare, considerand ca protestul anticoruptie va fi de mare amploare si cu risc ridicat.

Doua surse din Jandarmerie mi-au soptit ca se fac pregatiri speciale:

* au fost mobilizati mai multi jandarmi, inclusiv din provincie;
* a fost alimentata autospeciala prevazuta cu tun cu apa;
* s-a dat ordin ca trupele calare sa fie folosite la maximum, pentru intimidare.

Aceasta desfasurare de forte poate insemna si ca in culise se pregateste o diversiune precum cea din 1 februarie, cand ‘ultrasii’ au incercat sa sparga protestul din Piata Victoriei. Printre protestatari s-ar putea infiltra diversionisti, de aceea e important sa nu raspundem la provocari. Si, evident, e nevoie de o participare cat mai numeroasa”, scrie Cartianu pe Facebook.

Si Cosmin Alexandru, unul dintre protestatarii activi, un antreprenor de succes in Romania, are informatii ca jandarmii sunt mobilizati intr-un numar foarte mare.

Foto: Catalin Tenita

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
Ovidiu Albu

Share
Published by
Ovidiu Albu

Recent Posts

„Bine ati venit in lumea rusa”. Parlamentul din Georgia a adoptat legea „agentilor straini” pe fondul unor proteste masive – Video

Deputatii georgieni au aprobat marti, in a treia si ultima lectura, un controversat proiect de…

42 de minute ago

Piedone o acuza pe Anca Alexandrescu ca a luat spaga: „Vrei sa spun eu despre traistele tale pe care le-ai carat?” – Video

Scandal in direct la Realitatea Plus, luni seara, intre o realizatoare a postului, Anca Alexandrescu,…

6 ore ago

Moscova anunta ca si-a dotat submarinele cu racheta nucleara Bulava. Aceasta are o raza de actiune de 8.300 de kilometri

Armata rusa a introdus in serviciu racheta balistica intercontinentala Bulava cu lansare de pe submarine,…

36 de minute ago

Evadare in Franta, trei gardieni au fost ucisi in timpul unui atac armat asupra dubei penitenciarului. Comando de infractori

Trei ofiteri de penitenciar francezi au fost ucisi si alti doi au fost raniti intr-un…

2 ore ago

D’ale coalitiei: candidatul PSD la o primarie din Vaslui a batut un alegator in varsta de 76 de ani. „Nu am crezut ca voi trai asemenea momente”

Candidatul PSD la primaria comunei vasluiene Oltenesti, Vasile Chirvase, a fost atat de suparat pe…

7 ore ago