A inceput prigoana politicienilor care cer demisia lui Putin. Primele sentinte

externe

Tribunalul Smolninski din St. Petersburg a emis joi, primele sentinte in cazul unor deputati municipali acuzati de tradare si discreditarea armatei ruse, dupa ce au cerut demisia lui Vladimir Putin.

Dmitri Paliuga, unul dintre autorii petitiei care cerea destituirea presedintelui Rusiei, a primit o amenda de 47.000 de ruble (aproape 800 de euro, n.red.). Colegul sau Nikita Yuferev a fost condamnat la plata unei amenzi de 46.000 de ruble, in timp ce Dmitri Baltrukov, Ivan Chebotar si Anna Kiselev trebuie sa plateasca 44.000 de ruble, informeaza Meduza.io.

Amintim ca pe 7 septembrie, Consiliul Deputatilor din Smolninski a somat Duma de Stat sa il condamne pe Vladimir Putin pentru tradare de neam si sa-l destituie din functia de presedinte al Rusiei.

Acuzatia adusa de deputatii muncipali este ca Putin a trimis la moarte in razboiul din Ucraina tinerii Rusiei si a distrus economia tarii.

Doua zile mai tarziu, deputatii au fost chemati la politie, unde au fost instiintati ca sunt acuzati de discreditarea armatei Rusiei.

Pe 13 septembrie, Tribunalul din Smolninski a aprobat si o plangere prin care se cerea dizolvarea Consiliului Deputatilor, sub pretextul ca organismul nu s-ar mai fi reunit in sedinta de peste 3 luni.

Comentarii: