A innebunit UDMR-ul, acum cere motiune de cenzura impotriva Guvernului PSD-ALDE: „Ruptura dintre PSD si UDMR este foarte serioasa”

politica

Liderul deputatilor UDMR, Attila Korodi, a declarat joi ca o motiune de cenzura a Opozitiei este oportuna in acest moment. La precedentele motiuni, UDMR a sustinut guvernul PSD.

„Semnele sunt ca din punctul nostru de vedere, este oportuna o astfel de abordare, numai ca ceea ce asteptam de la celelalte partide de Opozitie este o abordare serioasa, adica sa existe clar o strategie pe fiecare pas care trebuie facut in eventuala depunere a unei motiuni de cenzura”, a spus Attila Korodi, la RFI Romania.

Deputatul UDMR a vorbit despre „o strategie care vizeaza atat problematica motiunii de cenzura, cat si eventualele alegeri anticipate de anul viitor, adica sa fie o abordare constructiva, in care toate partidele care s-ar implica ar sti foarte clar traiectoria pe care ar trebui sa se duca o colaborare mai stransa sau mai putin amanuntita.

La ora actuala, sunt semne atat din partea PNL, cat si din partea USR ca pe anumite teme au abordari diferite, pe problematica preluarii guvernarii au abordari diferite. Lucrurile acestea cumva trebuie armonizate sau clarificate”.

Attila Korodi a tinut sa mentioneze ca ruptura dintre PSD si UDMR este foarte serioasa.

El a precizat ca „motivul de la care plecam este acela ca Guvernul nu a facut pasii care au obligatia sa fie facuti pe speta Valea Uzului. Prefecturile nu au actionat si actioneaza tocmai invers, impotriva legii. Pe de alta parte, vedem si in cadrul coalitiei de guvernare, semnele sunt clare, ca chiar si dupa o decantare a situatiei in care ei se afla, probabil ca spre mijlocul verii pot sa-si piarda din neputinta sau din incapacitate de decizie guvernarea”.

In privinta unei eventuale demisii a lui Teodor Melescanu, Attila Korodi sustine ca aceasta se impune.

„In opinia mea personala, ministrul de Externe ar trebui sa faca un pas inapoi, pentru ca clar, au fost probleme de management. Cu privire la ministrul de Interne nu am o parere foarte bine conturata, acolo altele sunt elementele si problemele care au fost inainte si in campanie”, a punctat deputatul.

Mai mult despre: ,

Comentarii: