A inviat Crin Antonescu, isi doreste tot o USL: „Refacerea coalitiei cu USR e o varianta infundata”

politica

Fostul presedinte al PNL Crin Antonescu este de parere ca refacerea coalitiei intre PNL si USR este „o varianta infundata”, el sustinand ca niciodata in cariera sa politica nu a vazut ostilitatea care exista in acest moment intre PNL si USR. Fostul lider liberal crede ca, si refacuta „sub diverse presiuni”, coalitia dintre PNL si USR nu va rezista.

„Se vorbeste despre refacerea coalitiei cu USR. Personal, cred ca asta e o varianta infundata. (…) Niciodata nu am vazut sau nu am simtit atata ostilitate intre doua partide cata exista, de fapt, intre PNL si USR astazi. Si ma tem ca, si in ipoteza in care aceasta coalitie s-ar putea reface conjunctural, sub diverse presiuni in acest moment, ea nu are cum sa dureze pentru ca acolo, in interior, conflictele sunt fundamentale.

In al doilea rand, exista raspandita masiv in randurile Partidului National Liberal – si cred ca pe buna dreptate – o indoiala majora in legatura cu capacitatea actului de guvernare, actului de administratie la partenerii posibili sau partenerii fosti din USR, vezi guvernarea anului 2016, vezi guvernarea recenta la Ministerul Sanatatii, vezi experientele aproape traumatizante de pe la primariile Sectorului 1 din Capitala sau Primaria Timisoara s.a.m.d.”, a afirmat Crin Antonescu, miercuri seara, la Digi 24, citat de news.ro.

El a sustinut ca argumentul conform caruia cele doua formatiuni politice sunt ambele de dreapta „nu sta in picioare”, el afirmand ca „nimeni nu poate da un sigur element prin care USR sa fie definit ca partid de dreapta”.

El a mentionat ca Nicolae Ciuca este „o propunere interesanta, buna, datatoare de sperante” si considera ca trebuie „sa i se dea mai multa negociere pentru a explora variante”.

Antonescu a precizat ca nu l-a cunoscut pe Florin Citu, insa considera ca guvernul condus de acesta functioneaza.

„Cred ca eforturile pe care premierul demis, premierul provizoriu si presedinte foarte proaspat al PNL, Florin Citu, le depune, cred ca e un om care sub un tir mediatic cum rar am vazut – si am vazut destule, am suportat eu insumi destule – cred ca e un om care a facut eforturi si face eforturi sa se achite de aceste misiuni. Guvernul sau, chiar asa demis, a functionat si functioneaza, poate cu sincope, poate cu masuri discutabile, dar functioneaza”, a mai afirmat Crin Antonescu.

Mai mult despre:

Comentarii: