UPDATE A inviat „Elodia”. Fostul politist Cristian Cioaca ramane in puscarie, dupa ce judecatorii i-au respins cererea de eliberare conditionata

news

Fostul politist Cristian Cioaca a depus la Judecatoria Pitesti o cerere in care solicita sa fi eliberat conditionat, dupa ce a executat efectiv peste jumatate din pedeapsa de 15 ani si 8 luni de inchisoare primita in 2014 pentru uciderea sotiei sale, avocata Elodia Ghinescu.

UPDATE Judecatorii i-au respins cererea, dar decizia nu este definitiva si poate fi atacata in apel.

Potrivit unor surse judiciare, citate de Agerpres, pe 11 ianuarie, o comisie de la Penitenciarul Mioveni, locul unde este incarcerat fostul politist, i-a respins cererea de eliberare conditionata, iar fostul politist a contestat decizia comisiei la Judecatoria Pitesti, primul termen fiind stabilit pentru luni.

Pe 19 iunie 2014, Curtea de Apel Pitesti l-a condamnat definitiv pe Cristian Cioaca la 15 ani si 8 luni de inchisoare cu executare si cinci ani interzicerea unor drepturi, in dosarul in care a fost judecat pentru uciderea sotiei sale, avocata Elodia Ghinescu. Initial, la instanta de fond, el primise o condamnare de 22 de ani de inchisoare.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurori, in noaptea de 29 spre 30 august 2007, pe fondul unor relatii conflictuale preexistente legate de un iminent divort generat de presupusele relatii extraconjugale ale sotilor, in timp ce se aflau in dormitorul matrimonial, discutiile au degenerat, context in care politistul Cristian Cioaca i-a aplicat sotiei sale, Elodia Ghinescu, multiple lovituri, soldate cu decesul acesteia.

Anchetatorii sustin ca in noaptea savarsirii crimei, copilul minor al cuplului se afla in apartamentul in care locuiau cei doi soti.

„In zilele urmatoare, inculpatul a derulat o serie de activitati menite a-i asigura evitarea tragerii la raspundere penala. Astfel, intr-o prima faza, acesta a adunat in saci din polietilena toate obiectele vizibil sau potential purtatoare de urme de sange, produse cu ocazia agresiunii ori a depesarii sau transportarii cadavrului in vederea ascunderii acestuia si le-a aruncat intr-o rapa situata la 4,6 km de Poiana Brasov pe directia Rasnov, unde au fost gasite in data de 8.10.2007. Intrucat operatiunile de spalare a urmelor de sange de pe suprafata peretelui comun dintre dormitorul matrimonial si baia aferenta nu erau satisfacatoare (din perspectiva cercetarii la fata locului care avea sa se desfasoare in perioada urmatoare in apartament), inculpatul a acoperit zonele cu cea mai mare concentrare a urmelor de sange cu un strat suplimentar de glet si unul de vopsea lavabila. Totodata, a instalat o noua perdea de dus in baia aferenta dormitorului”, spuneau procurorii.

Parchetul mai sustine ca, ulterior datei de 2 septembrie 2007, Cristian Cioaca a desfasurat o ‘operatiune ampla de manipulare a persoanelor din anturajul sau si al sotiei sale, prezentand tuturor celor cu care intra in contact dovezile gasite la acea data de un martor pe calculatorul familiei Cioaca-Ghinescu, referitoare la relatia extraconjugala a victimei si vacanta pe care si-a petrecut-o impreuna cu o alta persoana in Dubai’.

In opinia procurorilor, scopul acestui demers era asigurarea unui curent de opinie nefavorabil victimei, care ar fi justificat ipoteza unei plecari voluntare de la domiciliu si deturnarea atentiei de la aspectul esential, respectiv varianta uciderii acesteia de catre politist.

Dupa ce a intreprins toate aceste demersuri, in data 5 septembrie 2007 Cristian Cioaca a anuntat oficial disparitia sotiei sale.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: