A inviat Grebla, penalul de la CCR. El lanseaza acuzatii stupide la adresa lui Augustin Lazar: „Este foarte periculos”. Lazar, acuzat ca ameninta judecatorii

politica

Toni Grebla, fost judecator al Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR), a catalogat ca fiind „o amenintare si o presiune” declaratia procurorului general Augustin Lazar ca urmareste cu mare atentie procedura de verificare a constitutionalitatii legilor justitiei.

„Uitati-va la declaratia de ieri a lui Augustin Lazar privind decizia Curtii Constitutionale pe legile justitiei! Este o amenintare si o presiune. Este si foarte periculos, pentru ca, in momentul in care procurorul general spune ca va urmari activitatea Curtii, este clar o amenintare. Daca ziceam eu sau dumneavoastra, era altceva, dar sa spuna procurorul general, e clar ca e o presiune sa zici ca urmaresti cu interes (…). Vedeti declaratiile lui George Maior si Laura Kovesi despre Legea ‘Big Brother’ si o sa vedeti ca sunt la fel”, le-a declarat Toni Grebla jurnalistilor, vineri, la sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, unde s-a prezentat intr-un dosar in care este jucat de fapte de coruptie.

Procurorul general Augustin Lazar a declarat joi ca Ministerul Public urmareste „atent” procedura de verificare a constitutionalitatii modificarilor aduse legilor justitiei.

„Ministerul Public in continuare este foarte atent, urmareste cu cea mai mare atentie procedura de verificare a constitutionalitatii acestor legi. Am pus la dispozitia institutiilor competente toate suspiciunile de neconstitutionalitate pe care le-am avut si avem convingerea ca se va da o decizie de catre Curtea Constitutionala, una care va fi de referinta, fara indoiala o decizie istorica cred ca va fi, si Curtea Constitutionala cred ca va da o solutie inteleapta intr-un caz care se afla in atentia opiniei publice romanesti”, a declarat Augustin Lazar la intrarea in CSM.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: