A inviat Nicolicea. Deputatul PSD ameninta cu CCR daca Iohannis il nominalizeaza pe Orban ca premier

politica

Deputatul PSD Eugen Nicolicea afirma ca, in cazul in care presedintele Klaus Iohannis va respinge propunerea de premier facuta de o majoritate parlamentara, va declansa un conflict juridic de natura constitutionala „impiedicand formarea unui Guvern, cu scopul declarat de a dizolva Parlamentul si a ajunge la ‘alegeri anticipate'”.

„Articolul 89 alin. (1) din Constitutie prevede dizolvarea Parlamentului ca un mijloc de rezolvare a crizei guvernamentale, nerezolvata de catre Parlament ca urmare a faptului ca Parlamentul nu a acordat votul de incredere unui Guvern, dupa doua incercari esuate si trecerea unui numar de 60 de zile, scopul fiind alegerea unui nou Parlament care sa poata rezolva criza. Presedintele Romaniei, primul ministru si numerosi lideri politici incalca sensul articolului 89 alin. (1) din Constitutie, declarand deschis ca au ca scop ‘alegeri anticipate’, folosind, ca mijloc, nerezolvarea crizei guvernamentale mai mult de 60 de zile”, explica Nicolicea, intr-un comunicat remis joi Agerpres.

Deputatul PSD sustine ca, in cazul in care presedintele Romaniei „va respinge propunerea de premier facuta de o majoritate parlamentara, asa cum a declarat, va declansa un conflict juridic de natura constitutionala impiedicand formarea unui Guvern, cu scopul declarat de a dizolva Parlamentul si a ajunge la ‘alegeri anticipate'”.

„Daca presedintele Romaniei il va nominaliza drept premier pe Ludovic Orban va incalca si vointa Parlamentului, care tocmai i-a retras increderea acestuia prin recenta motiune de cenzura”, adauga Nicolicea.

Mai mult despre:

Comentarii: