news

„A luat nastere o noua ordine mondiala”. Noul obiectiv al Budapestei: sa aiba cele mai puternice servicii de informatii din Europa Centrala

Ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, a anuntat miercuri ca obiectivul Ungariei este ca serviciile de informatii civile maghiare sa fie cele mai puternice din Europa Centrala, asa cum si agentia maghiara de promovare a investitiilor este, deja, numarul unu si cea mai de succes din toata regiunea, anunta agentia ungara de presa MTI.

Dupa ce a participat la sedinta Comisiei pentru siguranta nationala din cadrul Parlamentului Ungariei, intrunire care s-a desfasurat cu portile inchise la sediul Oficiului de Informatii, Peter Szijjarto a spus ca o parte din dezvoltarile necesare in acest sens se afla deja in curs, iar alte decizii cu privire la astfel de dezvoltari vor fi luate in curand.

Seful diplomatiei ungare a subliniat ca epidemia de coronavirus a accelerat schimbarile globale; a luat nastere o noua ordine mondiala, care a adus un alt tip de concurenta intre state, natiuni si guverne – una care are loc mai mult pe plan economic, nu pe plan politic.

Intrucat transformari fundamentale au loc si in economia mondiala, a inceput o concurenta extrem de acerba pentru investitii. In cazul acestor investitii, trebuie utilizate toate mijloacele pentru “protejarea intereselor maghiare, a economiei maghiare, pentru crearea unei noi cresteri semnificative a economiei maghiare si pentru protejarea locurilor de munca”, a subliniat politicianul.

In cadrul eforturilor din domeniul comertului extern al Ungariei, un mare ajutor reprezinta faptul ca exista un aparat administrativ mare, integrat, unitar, din care fac parte si serviciile de informatii civile maghiare, care coordoneaza aceste activitati, a spus Peter Szijjarto.

La data de 9 decembrie a anului trecut, in cadrul audierii sale anuale din fata Comisiei pentru siguranta nationala din cadrul Parlamentului Ungariei, ministrul de externe a vorbit despre achizitiile de bunuri din cadrul Oficiului de Informatii, care se afla in subordinea sa, respectiv cu privire la faptul ca au fost infiintate doua noi centre. Dupa aceea, Peter Szijjarto a sugerat ca o noua sedinta sa aiba loc la sediul acestuia, iar Oficiul sa ofere informatii detaliate despre procesul de modernizare planificat.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Recensamantul din Kosovo, prelungit cu o saptamana

Guvernul kosovar a decis in ultimul moment sa prelungeasca durata recensamantului in curs, primul din…

6 ore ago

Vaticanul inaspreste procedurile cu privire la presupusele „evenimente supranaturale”

Vaticanul a inasprit vineri procedurile de evaluare a evenimentelor supranaturale raportate, cum ar fi Madonele…

6 ore ago

Barbatul care l-a atacat cu ciocanul pe sotul lui Nancy Pelosi, fostul presedinte al Camerei Reprezentantilor din SUA, a primit 30 de ani de inchisoare

Barbatul care a patruns in casa fostului presedinte al Camerei Reprezentantilor din SUA, Nancy Pelosi,…

6 ore ago

New York City a spus ca nimeni nu a fost ranit la arestarile Columbia; dosarele medicale ale studentilor spun altceva

Dupa arestarea studentilor protestatari pro-palestini care ocupau o cladire a Universitatii Columbia luna trecuta, primarul…

6 ore ago

Serbia: Un tren de calatori a intrat intr-un marfar oprit intr-un tunel. Noua oameni au fost raniti

Noua persoane au ajuns la spital, vineri, dupa ce un tren de calatori s-a ciocnit…

7 ore ago